Societat

Societat

Llançà també rebutja les maniobres de l'Exèrcit

El municipi empordanès lamenta que es facin maniobres al seu terme malgrat que l'Ajuntament va aprovar una moció on es declarava “territori desmilitaritzat”

Aquest dijous s'han vist soldats al peu de la carretera que connecta amb Colera

L'Ajuntament de Llançà (Alt Empordà) ha reclamat al ministeri espanyol de Defensa, la subdelegació del ministeri de Defensa a Girona i a la base militar de Sant Climent Sescebes que “s'abstinguin de fer maniobres a peu i amb vehicles” pel seu terme. El ple del municipi va aprovar fa mesos una moció on es declarava “territori desmilitaritzat”.

Aquest dijous hi ha hagut soldats fent maniobres pel terme i el Coronel Comandant de la província ha comunicat al consistori que se'n faran més tant demà com el 28 de febrer. Davant d'aquest fet, el municipi empordanès ha reiterat avui mateix a l'Exèrcit la seva oposició.

L'alcalde, Pere Vila, espera que atenguin la seva demanda i s'aturin els exercicis previstos. El municipi se suma així a les reivindicacions de Celrà (Gironès) i Girona, que han rebutjat aquestes pràctiques. “Llançà es va declarar territori desmilitaritzat a través d'una moció que sembla que ara ha caigut en un sac trencat i això és preocupant”, ha lamentat.

Vila ha explicat que, en principi, els exercicis militars es fan en una zona de muntanya entre Llançà i Colera però que aquest dijous –i per sorpresa d'alguns veïns– s'han vist diversos militars a peu de la carretera que uneix els dos municipis.

Per l'alcalde aquesta situació no és admissible i remarca que les mocions municipals haurien de ser d'“obligat compliment”. La Junta de Govern local ha acordat un nou escrit que s'ha enviat a la delegació del Ministeri de Defensa a Catalunya, a la subdelegació del Ministeri de Defensa a Girona i als estaments militars de la base militar Álvarez de Castro de Sant Climent Sescebes.

“Nosaltres ho hem enviat i esperem a veure si s'abstenen de fer-ho”, insisteix. En aquest sentit, Vila afegeix que “el més preocupant és que ells fan la comunicació, però tu no tens cap opció d'oposar't-hi”.

Amb la mesura, Llançà se suma a les reivindicacions que han fet Celrà i Girona en contra de les maniobres que l'Exèrcit preveu fer dilluns vinent entre els dos termes municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona