Societat

presència militar a les fires

El Govern demana a Fira de Lleida que no hi hagi l'exèrcit al Saló de Formació i Treball

Ros defensa la presència dels militars a la fira perquè ''ofereixen feina'' i es mostra convençut que hi tornaran a ser en la propera edició

El Govern ha enviat a través de la Direcció General de Joventut i la seva directora, Marta Vilalta, una carta a Fira de Lleida per demanar que no hi hagi presència de l'exèrcit espanyol a la propera edició del Saló F&T (Formació i Treball). Aquest fira que se celebra a l'abril ha comptat des dels seus inicis amb un estand de l'exèrcit entre els altres que mostren l'oferta de formació acadèmica als milers d'estudiants de secundària que hi assisteixen per escollir el seu futur. Segons fonts de Departament de Treball, la carta s'ha enviat en compliment de la moció aprovada pel Parlament al juliol de 2016 per ''desmilitaritzar l'educació''. Responent a una pregunta sobre aquesta qüestió de la portaveu del PPC al Ple de la Paeria, l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha defensat la presència dels militars a la fira perquè ''ofereixen feina'' als joves i s'ha mostrat convençut que hi tornaran a ser en la propera edició.

La carta, que va ser enviada per Vilalta al director de Fira de Lleida, Oriol Oró, a finals del mes de gener, apel·la a la moció 55/XI aprovada pel Parlament el 21 de juliol de 2016 'Catalunya Desmilitaritzada' on entre d'altres, s'insta a evitar la presència de l'exèrcit als centres educatius i formatius així com en espais educatius i promocionals, com ara el Saló de l'Ensenyament, el Saló de la Infància de Barcelona o la Expo Jove de Girona.

Durant el Ple ordinari del mes de febrer a la Paeria, la portaveu del PPC, Dolors López, a l'apartat de precs i preguntes ha formulat la pregunta a l'alcalde sobre si aquesta carta havia estat rebuda pel director de la Fira i què s'hi pensava fer al respecte. Àngel Ros ha contestat a López que efectivament, la carta havia estat rebuda per Oró i en aquest sentit, el paer en cap ha assegurat que ja ha contestat la carta al Govern defensant la presència dels militars a la fira perquè ''donen feina'' als joves. Segons Ros, la de l'exèrcit és una oferta formativa més, homologada per la FP, i s'ha mostrat convençut que tornaran a ser presents al Saló el proper mes d'abril, si així ho desitgen.

Ros també ha volgut posar de manifest que a Lleida hi ha l'acadèmia militar de Talarn, al Pallars Jussà, i que quan corria el perill de tancament la major part de grups polítics en van defensar la seva continuïtat.

De la seva banda, el diputat de PPC per Lleida la Congrés, José Ignacio Llorens, ha qualificat ''d'inacceptables'' les ''pressions'' del Govern a Fira de Lleida i ha considerat que l'exèrcit és una ''institució que té com a fi protegir el territori nacional i a tots els seus habitants sense distincions''. En la mateixa línia, C's, de la mà de la seva portaveu a la Paeria, Ángeles Ribes, ha criticat de ''vergonyós'' que el Govern faci aquesta demanda a Fira de Lleida i ha remarcat que Lleida ''li deu molt a l'exèrcit perquè fins fa quatre dies estava salvant i ajudant els ciutadans que s'havien quedat atrapats per les fortes nevades i el 2012 salvaven als veïns de la Val d'Aran de les inundacions que van patir''.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport