Societat

municipal

mobilitat

Caos a l'Hospitalet per un nou sistema de control de trànsit

En dos mesos s'han posat 1.700 multes a la zona de vianants del mercat de Santa Eulàlia i una botiga n'acumula 600

Veïns i comerciants denuncien errors i recullen firmes per demanar a l'Ajuntament que el retiri

Margarita Alba no s'ho podia creure quan la Guàrdia Urbana de l'Hospitalet es va acostar a la seva botiga, al carrer Pareto, per advertir-la que tenia 600 multes en tràmit. De 200 euros cadascuna, cosa que vol dir que sumarien 120.000 euros en cas que s'arribessin a executar. A Alba li ha passat el mateix que a molts veïns i comerciants entorn del mercat de Santa Eulàlia: l'Ajuntament va instal·lar a l'octubre un sistema de control per regular el trànsit a la zona de vianants del mercat dotat de pilons i càmeres de seguretat. Amb diversos errors. D'una banda, no va informar ni veïns ni comerciants que necessitarien una targeta acreditativa per poder-hi entrar. De l'altra, els vehicles es troben abans les càmeres de seguretat que els pilons retràctils, que només permeten el pas de vehicles autoritzats. Fins que se'n va adonar, Alba va passar per davant de la càmera tres i quatre vegades cada dia per descarregar material a la seva botiga.

“Les càmeres capten les matrícules i estan situades 200 metres abans que els pilons, cosa que provoca que molts conductors no siguin conscients de la restricció de pas fins que es troben el piló aixecat. Llavors ja han caigut a la ratera”, explicava ahir Juan Torres, de l'associació de veïns Cinc Carrers de Santa Eulàlia. Això s'ha traduït en 1.700 multes en dos mesos, que sumen 340.000 euros, segons Torres. El problema ha estat que els conductors no han estat conscients de la dimensió de les sancions fins que els han arribat totes alhora. “Les multes d'octubre i novembre van arribar totes de cop al gener, i n'hi ha que en tenen 300”, va explicar Isabel Navarro, membre de l'associació Santa Eulàlia Comerç. “Ens vam queixar a l'Ajuntament. Van treure un arbre que tapava el senyal i van pintar al terra una inscripció que diu «accés restringit»”. Un senyal vertical, repartit pels carrers que envolten el mercat, recorda que l'accés està restringit i que només es permet la càrrega i descàrrega entre les 7 h i les 8.30 h, i les 9.15 h i les 12 h. La presidenta de Santa Eulàlia Comerç, Mireia López, es queixava que els panells informen que es multa si es dona menjar als coloms però no adverteixen, en canvi, de les sancions si se circula a la zona de vianants.

L'associació de veïns i les diverses entitats que representen els comerciants han iniciat una recollida de firmes. Pretenen que el consistori revisi el sistema i elimini les càmeres de seguretat, que tenen, segons el seu parer, una funció recaptatòria. “Els pilons tindrien més sentit a l'inici de l'avinguda Carrilet, però en una reunió amb l'Ajuntament ens van dir que allà era impossible perquè les rates es mengen els cables”, van dir tant el representant veïnal com la presidenta de Santa Eulàlia Comerç. El portaveu del PP, Javier Hernando, va qualificar de “nyap” l'acció municipal i va lamentar el “malestar general” que es viu al barri. L'equip de govern, al seu torn, va afirmar que s'han fet millores en la senyalització i que s'han enviat targetes d'accés a tots els empadronats. També va avançar que s'ha encarregat un informe per avaluar la situació i que s'està dialogant amb els veïns.

LA XIFRA

1.700
multes
s'han imposat en dos mesos. La suma de les sancions, de 200 euros cadascuna, és de 340.000 euros.

Impacte en l'activitat comercial

Rosa M. Bravo

Nombrosos veïns i comerciants s'aplegaven, ahir, entorn de la taula on les entitats recollien firmes. Tots indignats. Com Baltasar Robles, que regenta una botiga de pintures al carrer Anselm Clavé. “Els meus clients venen amb cotxe per poder carregar pots de pintura de 25 quilos i està tan mal senyalitzat que els multen. Un client ha rebut quatre multes en tres dies, i el problema és que els venen de cop. Així destruiran el comerç de la zona”, deia. Els comerciants pateixen per l'impacte en les vendes, i els veïns es queixen de les incomoditats del sistema.

Nativitat Jiménez es va assabentar al mercat que el seu fill necessitaria una targeta per poder descarregar mobles al seu pis nou, i mentre en feia la tramitació li van posar tres multes perquè no li havien registrat bé la matrícula. Francisco Durán es mostrava escandalitzat per la paperassa que va haver de presentar i per com és de difícil haver d'acreditar un familiar perquè entri a la zona restringida. “Si el meu nebot ha de portar la meva mare de 89 anys a casa, he d'enviar un correu electrònic a l'Ajuntament perquè pugui passar. I si el piló no funciona he de trucar i donar explicacions. És un atemptat contra la intimitat”, assegurava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona