Oliva reivindica el tren Gandia-Oliva-Dénia

La concentració crítica que les administracions estatal i autonòmica porten 20 anys passant-se la pilota pel que fa a la competència de finançament del projecte

Vora 2.000 persones, segons fonts de la Policia Local, es van concentrar el passat dissabte a les 12 del matí en el Parc de l'Estació d'Oliva per reivindicar la inclusió del projecte del tren Gandia-Oliva-Dénia en el pla de modernització de la xarxa d'infraestructures ferroviàries que el Ministeri de Foment i la Generalitat tenen previst signar al primer trimestre de 2010.

A l'acte, convocat pel conjunt de la Corporació municipal en col·laboració amb associacions locals, van acudir veïns i representants de partits polítics de la Safor i La Marina Alta que van participar de l'ambient lúdic i festiu de la concentració sota el lema «Tots units pel tren».

Entre els representants polítics, estaven els membres de la Corporació Municipal d'Oliva, l'alcaldessa popular de Dénia, Ana Kringe; el diputat de Compromís a Les Corts i secretari general del Bloc, Enric Morera, i la diputada popular al Congrés dels Diputats, Immaculada Bañuls.

Entre les activitats organitzades va destacar la lectura, per part del poeta membre de la Real Acadèmia de la Llengua i fill predilecte d'Oliva, Francesc Brines, d'un manifest. L'escriptor va recordar el tren, que passava antigament per la localitat, com un símbol de progrés econòmic en els noranta anys en que va estar en funcionament i el perjuí que va significar la seua eliminació, en 1974, per a les comarques de La Safor y la Marina Alta.

El poeta va apuntar també que la mancança de dita infraestructura «dona l'esquena als beneficis econòmics socials, i de comunicació entre València i Alacant; i és inadmissible perdre el temps amb discussions polítiques tan estèrils quan hi ha un acord tan consensuat socialment.»

D'altra banda, també es va construir un mosaic gegant en qual van participar un seguit de voluntaris animats pels organitzadors. El mural humà va dibuixar el logotip de la concentració mentre es llegia el manifest.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona