Societat

Els armats de la demarcació desfilen a la Selva del Camp

Diumenge se celebrarà la XXI Trobada d'Armats, en el marc de la commemoració dels 400 anys de Congregació de la Puríssima Sang

S'hi reuniran 24 cohorts, amb un miler de participants

Els passos compassats i les llances d'un miler d'armats ressonaran aquest diumenge a la Selva del Camp, en una avançada del so tradicional de les processons de Setmana Santa. Serà en el marc de la XXI Trobada d'Armats de les Comarques Tarragonines, que aplegarà vint-i-quatre formacions del territori i també de Lleida i el Maresme, ja que en aquesta edició s'ha convidat els Armats de Mataró, una de les cohorts més antigues, documentada ja el 1705. La desfilada començarà a 2/4 d'11 del matí al pavelló Municipal d'Esports i finalitzarà al passeig Josep Cristià, amb un recorregut que passarà pels carrers del nucli antic. A la trobada s'hi podran veure els Armats d'Alcover, l'Arboç, Bellpuig, les Borges Blanques, Cambrils, Constantí, l'Espluga de Francolí, Flix, Juneda, Maspujols, Mataró, Montblanc, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, el Pla de Santa Maria, la Pobla de Mafumet, Reus, Riudecols, Riudoms, Tarragona, Valls, el Vendrell, Vilallonga del Camp i els amfitrions, els Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang la Selva del Camp, que commemora els 400 anys de la seva fundació. Els actes de celebració s'iniciaran avui mateix al Castell, amb les conferències Les confraries medievals, solidaritats i devoció, a càrrec de la professora d'història de l'art de la Universitat de Barcelona Francesca Español, i 400 anys de la Confraria de la Sang, que pronunciarà Quim Masdeu Guitert. Tot seguit s'inaugurarà l'exposició 400 Anys de la Confraria de la Sang a la Selva, que es podrà visitar fins al 17 d'abril.

La Setmana Santa de la Selva té el reconeixement de festa tradicional d'interès nacional. Entre els seus actes destaca el Viacrucis camí del Calvari, declarat element festiu patrimonial d'interès nacional, i la processó del Sant Enterrament, amb el ball de la Mort.

La Trobada

Dia 2, a les 10.30 h

www.laselvadelcamp.org



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona