Societat

pisos turístics

Alarma a l'Hospitalet per un alberg turístic en un bloc de pisos

Un grup de veïns expressa al ple la seva oposició a l'obertura d'un hostal de 33 llits perquè tem els sorolls que causin els hostes

El consistori reconeix la petició de la llicència i assegura que vetllarà per minimitzar les molèsties

La tramitació de l'obertura d'un alberg turístic als baixos d'un bloc de pisos de l'Hospitalet ha encès l'alarma entre els veïns del carrer Narcís Monturiol, que temen que es reprodueixin les molèsties que molts residents estan vivint a Barcelona. Un grup de veïns es va manifestar dimarts al ple per exigir que no es doni permís al que denominen “hostal pastera”. “Hem parlat amb el promotor, que un dia ens diu que vol obrir un hostal low cost i l'endemà, que vol fer un alberg juvenil”, explicaven el Carles i el Rafa, dos dels veïns. “Sigui com sigui, tindrem 33 lliteres en un local de 180 metres quadrats, que estarà les 24 hores obert i cobrarà 20 euros per llit.” Els residents del número 159 del carrer Narcís Monturiol, un bloc de construcció recent de set plantes al barri de Santa Eulàlia, temen que aquest establiment provoqui tal soroll que no els deixi dormir. “Tots tenim nens petits, i estem en una zona al costat de centres educatius”, van dir.

Llicència en tràmit

Els veïns, que van mostrar pancartes al ple on es reclamava una ciutat per als residents i no pas per als turistes, van arrencar del tinent d'alcalde d'Espai Públic, Habitatge, Urbanisme i Sostenibilitat, José Castro, la promesa d'estudiar l'assumpte. El cert és que l'Ajuntament té registrada una petició de llicència per obrir un alberg als baixos del bloc de pisos i, segons fonts municipals, l'objectiu del consistori és minimitzar al màxim les molèsties als veïns. Si el promotor compleix els requisits legals, l'Ajuntament no pot denegar-ne l'obertura, però sí que pot exigir una sèrie de requeriments com ja està fent, com ara habilitar una entrada específica que no comuniqui amb el bloc.

Si s'acaba obrint, aquest serà el primer alberg turístic de la ciutat. A banda de la quinzena d'hotels, l'Hospitalet té registrats 340 apartaments turístics que es lloguen a través de plataformes com ara Airbnb. Al consistori no li consten problemes amb cap d'aquests pisos, però, segons fonts municipals, l'Ajuntament hi està al damunt per evitar que la situació es descontroli.

LA XIFRA

33
llits
està previst que tingui el local de 180 metres quadrats que ha demanat una llicència d'alberg turístic.

LA FRASE

Tindrem 33 lliteres a un preu de 20 euros en un local de 180 m² que estarà les 24 hores obert
Carles i Rafa
Veïns del número 159 del carrer Narcís Monturiol

Veïns i ERC volen una consulta sobre la Vila Olímpica

f. espiga

Una comitiva de l'associació de veïns de la Vila Olímpica es va reunir ahir amb representants de l'Ajuntament de Barcelona per tractar del futur de l'alberg de 440 places que s'està construint al barri. Durant la trobada, la tinenta d'alcaldia d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, els va exposar les conclusions de l'informe jurídic sobre el projecte, que, tal com avançava ahir aquest diari, no deixa pràcticament cap porta oberta a la revocació de la llicència de l'establiment, o a la seva expropiació. Pel que fa a la seva compra per part del consistori, l'estudi també constata que és una fórmula poc viable i costosa, ja que obligaria a pagar al propietari uns 15,8 milions. “Hem intentat buscar totes les escletxes possibles”, manifestava Sanz en la sortida de la reunió, que igualment confessava que sentia “frustració i impotència” davant l'evidència dels fets que l'alberg no es podrà aturar. Una opinió sensiblement diferent, però, era l'expressada pel president del grup d'ERC, Alfred Bosch, que va demanar al govern d'Ada Colau que “honori el pacte” que va fer amb els republicans per aprovar el pla d'allotjaments turístics i que obria la porta a convocar una consulta ciutadana sobre la continuïtat del projecte. Aquesta petició també serà elevada en el ple municipal de demà. Per la seva banda, el president de l'associació de veïns de la Vila Olímpica, Jordi Giró, va apel·lar l'executiu local “a complir allò que diu que porta al seu ADN, com és la defensa dels veïns i dels barris”. Seguint aquest raonament, la seva posició també és que es faci la consulta per valorar una hipotètica compra de l'immoble. I, a tot això, la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, va afirmar ahir que l'Ajuntament encara no li ha respost una demanda d'informació sobre aquesta qüestió que va plantejar fa prop d'un mes i mig, quan ho hauria d'haver fet al cap de quinze dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols
societat

Denuncien que els fan fora de casa tot i haver pagat sempre el lloguer

Olvan
medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona