Deu famílies desallotjades ahir de l'antiga caserna de la Guàrdia Civil de Montgat passen la nit al carrer

Els veïns, entre els quals hi ha una quinzena de nens, diuen que no tenen on viure

Tot i que era la tercera vegada en poc més de dos mesos que preveien que serien desallotjats, l'obligació d'haver d'abandonar definitivament els habitatges que han ocupat els últims quatre anys va provocar moments de trasbals a alguns dels veïns, la majoria de pocs recursos econòmics i que tenien l'esperança que l'execució del desallotjament s'ajornés un altre cop uns quants dies. Amb tot, i tal com ja van prometre des del primer dia, ahir van procedir a abandonar l'edifici de manera pacífica, sense que fos necessària la intervenció policial, nombrosa des de primera hora del matí.

Després que uns operaris tapiessin l'accés als habitatges, els veïns van traslladar les seves pertinences a una nau habilitada a tal efecte per un veí de Tiana. El vertader problema, però, no és aquest, ja que, tal com asseguren alguns dels ocupants, la majoria de les famílies –entre les quals hi ha una quinzena d'infants– no tenen on anar a viure, un fet que ahir els va dur repetidament a exigir als responsables de l'Ajuntament de Montgat una llar on poder residir. «A pocs metres d'aquí hi ha un munt de pisos buits. I estem disposats a pagar-ne un lloguer a un preu assequible», deia ahir Ramón Comín, un dels afectats pels desnonaments. Unes altres veïnes, però, eren més crítiques amb el consistori i es lamentaven: «Se'ns està tractant pitjor que als gossos, ja que a aquests encara els porten a les gosseres quan no tenen on anar.»

Ahir al vespre, l'Ajuntament va accedir, sota la responsabilitat dels mateixos veïns, al fet que passessin la nit acampats en tendes al parc del Tramvia, tal com havien exigit al llarg del dia. A l'hora de tancar aquesta edició, els veïns tractaven de poder deixar els infants amb alguns familiars per evitar-los fer passar la nit al carrer.

«Ajudats com tothom»

J.G.N.

La regidora de Comunicació de l'Ajuntament de Montgat, Cristina Ares (PSC), va negar ahir que el consistori hagi ignorat la situació d'aquestes famílies. «Els hem ajudat com a qualsevol ciutadà del poble», va afirmar Ares abans d'explicar que l'Ajuntament ha tractat de trobar una «solució» per a aquests veïns amb contactes amb el Departament d'Habitatge, el qual encara no n'ha proposat cap. La regidora, però, va assegurar que al municipi no hi ha habitatges buits on reubicar els veïns, a banda dels que queden al turó del Sastre –a tocar de l'antiga caserna–, però estan compromesos a un sorteig públic en què han participat «molts altres veïns». Davant el clam dels afectats per ubicar-los provisionalment en algun recinte municipal, Ares va indicar que els equipaments de la vila estan «plens», oferint serveis «que no es poden deixar de prestar». D'altra banda, el desallotjament de les famílies va ser rebut amb satisfacció pels altres veïns del barri, que els atribueixen conflictes de convivència com ara baralles i amenaces.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ