Societat

Societat

Bona acollida de la Fira de Cervesa Artesana a Olot

Els organitzadors van exhaurir els mil gots commemoratius previstos inicialment i els tiquets per a l'àpat popular

S'hi podien tastar 30 varietats elaborades pels vuit expositors participants

La primera edició de la Fira de la Cervesa Artesana d'Olot es va celebrar ahir al recinte del pavelló firal amb una bona acollida del públic. Hi participaven vuit petits productors, quatre dels quals garrotxins (amb producte de proximitat elaborat a Besalú, Santa Pau, Tortellà i Castellfollit de la Roca) i la resta, de les comarques del Gironès, el Ripollès, el Maresme i Osona. El nombre d'assistents va superar el miler, al llarg de la jornada.

Un dels impulsors de la trobada, Joan Guillamet, destacava que “la gent ha respost molt bé”, i ho il·lustrava amb els més de 500 tiquets de degustació venuts a mitja tarda i les places exhaurides per a l'arrossada que van fer al migdia. En espera de tancar el balanç de la jornada, Guillament es mostrava satisfet perquè els mesos de preparatius havien donat fruits.

Per organitzar la fira, els quatre cervesers de la comarca han constituït l'Associació de la Cervesa Artesana de la Garrotxa, i ara esperen que l'esdeveniment arreli en forma d'una segona edició amb vista a l'any vinent, amb la intenció de dotar la capital comarcal d'una fira que segueix el camí de la pionera, que se celebra des de fa un parell d'anys a Tortellà cada tardor.

El temps, força calorós, convidava ahir a tastar el mostrari de cerveses, i per tres euros hi havia l'opció de triar-ne qualsevol amb un dels mil gots commemoratius dissenyats per a l'ocasió amb l'anagrama de la fira, que ja s'havien exhaurit al vespre.

Al migdia van fer un itinerari guiat entre els vuit expositors, que explicaven detalls del procés d'elaboració i les característiques de cadascuna de les trenta cerveses presents a la mostra. Per descomptat, els assistents també podien adquirir les cerveses que més els haguessin agradat, directament del productor.

Activitats vinculades

A més de l'arrossada popular, l'àpat que va aplegar més de 150 comensals, la jornada incloïa una oferta complementària d'activitats lúdiques –també per a infants–, esportives i culturals, ja que la fira neix amb la vocació de consolidar-se com un esdeveniment cultural al voltant de la cervesa. Al matí, l'entitat C-Actiu va organitzar una gran sessió de fitnes, en paral·lel a una concentració de motocicletes Vespa que van aprofitar per completar una ruta per les carreteres garrotxines.

A la tarda va ser el torn de diferents actuacions culturals, amb el torn primer de les tradicions com els gegants de Sant Miquel i els bastoners de Berga, prèvies a una batucada. A la nit, el programa es va tancar amb les actuacions musicals de dos grups, primer amb les rumbes de De Pardos Cat's i, finalment, amb la cloenda a càrrec de Sra. Karma fins a mitjanit.

LA FRASE

La bona resposta ens dona ànims per plantejar-nos que la fira tingui continuïtat l'any vinent
Joan Guillamet
IMPULSOR DE LA FIRA DE CERVESA ARTESANA D'OLOT

LES XIFRES

30
varietats
artesanals elaborades a la Garrotxa, el Gironès, el Ripollès, Osona i el Maresme s'oferien a la fira
1.000
gots
de tast van exhaurir els organitzadors, complementats posteriorment amb gots de plàstic


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat