Societat

Terratrèmol de 3,8 graus amb epicentre a Riudarenes

El sisme es va notar al migdia a la Selva, a la ciutat de Girona i l'Alt Maresme

No va provocar cap dany

Un terratrèmol de 3,8 graus a l'escala de Richter es va sentir ahir al migdia a la Selva, el Gironès i el nord del Maresme. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), el terratrèmol va tenir lloc a les 13.04 hores i l'epicentre es va detectar a uns 5 quilòmetres de profunditat al sud de Santa Coloma de Farners, dins el terme municipal de Riudarenes (Selva).

Protecció Civil va informar que el telèfon d'emergències 112 va atendre unes 45 trucades de veïns. No hi va haver danys personals ni materials coneguts. El petit terratrèmol va ser àmpliament percebut al centre de la Selva però també es va notar a les comarques veïnes del Vallès Oriental, Maresme, Gironès, Pla de l'Estany, Garrotxa, Osona, Moianès, Baix Empordà i sud de l'Alt Empordà. L'últim sisme a la zona es va produir el 30 de març a la matinada, amb un registre de 3 graus a l'escala de Richter, i també amb epicentre a Riudarenes.

45 trucades al 112

Segons va detallar Protecció Civil, del prop de mig centenar de trucades al 112, 12 es van fer des de Maçanet de la Selva, 4 des de Sant Celoni (Vallès Oriental) i 4 des de Vidreres. També va haver-hi trucades des de Sant Joan Despí (4), Vilassar de Mar (1), Pineda de Mar (on el veí fins i tot va detallar que apreciava una esquerda en una paret), Badalona (1) i Cervera (1). Fins i tot a la ciutat de Girona alguns veïns van assegurar que havien notat el sisme. No hi va haver danys personals ni materials. Els Bombers de la Generalitat van rebre 10 trucades procedents del Maresme, la Selva i el Barcelonès, tot i que finalment no van haver de fer cap sortida.

L'alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès (Agrupació Independent de Riudarenes-IdSelva), va corroborar que havien notat un tremolor a la zona i alguns ciutadans havien trucat per saber què passava. “La veritat és que ja estem acostumats als terratrèmols. Si fem un repàs, l'últim any hi ha hagut diversos episodis de terratrèmols, però cap amb conseqüències. Són moments en què la població s'espanta, però no cal preocupar-se”, diu Gironès.

LA XIFRA

12
trucades
des de Maçanet va rebre el 112, segons va detallar Protecció Civil, que en va atendre una cinquantena.

A Santa Coloma, “acostumats”

En declaracions a l'ACN, l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí (ERC), va explicar que de tant en tant senten que el terra tremola. “Sí que és veritat que s'ha notat, i alguns veïns han trucat a la policia local, però més enllà de la sacsejada no hi ha constància de cap dany personal, ni esquerdes al municipi”, va afirmar Martí. “N'hi ha hagut uns quants últimament, el més important fins ara, el de l'agost passat, que va ser inferior en l'escala de Richter però es va deixar notar molt més que no pas el d'ahir”, va precisar Martí. “Són fenòmens que evidentment sobten i espanten la gent”, hi va afegir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot