Societat

PARTICIPACIÓ

Tortosa podrà votar entre 140 propostes

Els primers pressupostos participatius de Tortosa entren en la seva recta final amb la votació de propostes. Es podrà votar via internet o a la Fira Expoebre, del 28 d'abril a l'1 de maig. Els tècnics han recollit i validat 140 propostes dels habitants de la ciutat de Tortosa, els Reguers i Vinallop, sobre les quals els ciutadans en podran escollir un màxim de tres. Bítem, Campredó i Jesús no s'hi inclouen perquè les tres EMD ja tenen competències en aquesta matèria.

En total, hi va haver 822 propostes, que s'han reduït a les 140 de la butlleta. Se n'han descartat 305 perquè no complien els criteris previstos en el procés. De les restants, 348 estaven repetides i 29 executant-se. S'organitzen en àrees temàtiques, com enllumenat, equipaments públics, carrers i mobiliari urbà, entre d'altres. Totes les propostes tenen la seva corresponent assignació pressupostària estimada.

Enguany s'hi han destinat 150.000 euros, dels quals 130.000 corresponen a propostes de la ciutat de Tortosa, 10.000 als Reguers i 10.000 a Vinallop. L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, agraeix la feina feta per Ceres i pel personal de l'Ajuntament de Tortosa. També va avançar ahir que el compromís del govern és fer pressupostos participatius tots els anys intentant complementar la partida dels anys anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia