Societat

temps de flors

Òpera, castells i pètals

El Dia Europeu de l'Òpera i la diada castellera, complements de la segona jornada del Temps de Flors

La meteorologia respecta el programa, que es va tancar al vespre amb corals i el grup Fork

Àries d'òpera a la plaça del Vi i castells de la diada d'exhibició que els Marrecs de Salt, els Xiquets de Reus i els Xics de Granollers van fer davant la basílica de Sant Feliu. Les dues portes principals d'entrada al Barri Vell bullien ahir al migdia amb les dues activitats, que donaven la benvinguda a les riuades de gent que van tornar a omplir el centre de la ciutat en la segona jornada del Temps de Flors.

Els Amics de l'Òpera de Girona van treure el cant al carrer amb motiu del Dia Europeu de l'Òpera, amb dues sessions en què la soprano Alba Bosch, la mezzosoprano Georgina Reyner, el tenor Josep Viader i el pianista Francesc Mora van interpretar fragments de compositors com ara Puccini, Verdi, Offenbach o Bizet.

Per la seva part, les colles castelleres van fer rivalitzar les seves construccions amb la silueta del campanar de Sant Feliu, on les escales guarnides i els entorns del pont van servir com a graderies improvisades per al nombrós públic, entre el qual hi havia força estrangers que van descobrir la tradició. Els Marrecs, com a colla amfitriona, van tancar l'actuació satisfets després d'haver descarregat el primer 2 de 8 amb folre de la temporada, la torre de 8 més matinera dels de la camisa blau Ter aquesta temporada i “un fantàstic preludi”, destacaven, per a la diada de les colles castelleres de les comarques gironines a Olot, diumenge vinent.

La pluja justa

Pels carrers, les cues es van succeir sobretot a l'entorn de la catedral, els Banys Àrabs i els carrers de la Força i Ciutadans, on la gent, amb càmeres i telèfons mòbils, intentava immortalitzar racons i instal·lacions o calculava l'angle per a la millor selfie. Les terrasses i els establiments hostalers també van fer un bon calaix. I malgrat l'amenaça d'un xàfec, al final només va plore una mica a l'hora de dinar, fet que no va trastocar la programació.

La jornada es va tancar al capvespre, després de diversos concerts de corals a la parròquia del Carme. A l'escenari de la plaça de la Independència, el grup finlandès Fork va aplegar força públic a mitja tarda, dins del cicle A Cappella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries