Societat

castellers

Tripleta i estrenes

La Colla Vella firma dos castells de 9 a Valls, els Minyons estrenen el 3 de 9 a Terrassa i la Jove repeteix el 5 de 8 a Gràcia

La Colla Vella i els Minyons es van repartir el protagonisme principal de la jornada castellera del cap de setmana. Els vallencs van firmar una actuació excel·lent, amb dos castells de 9 pisos per bandera, mentre que els terrassencs estrenaven el seu primer 3 de 9 de l'any.

La plaça de l'Oli, al nucli antic de Valls, és l'espai on la Colla Vella convoca la recuperada diada de Sant Isidre, una bona ocasió per mesurar l'estat de forma de la colla en fase, encara, de rodatge. I la veritat és que els rosats estan deixant clar que el verb relaxar-se no figura en el seu diccionari. Molt concentrada, la Colla Vella va obrir amb el 3 de 9, que ja ens havia ensenyat a Lleida el diumenge anterior i que, en aquesta segona ocasió, es va tornar a resoldre amb molta solvència. Tot seguit, els d'Albert Martínez es van llançar a fer el 4 de 9, que, tot i ser el primer i amb el pis dels quarts havent de marcar la defensa a la baixa, es va conduir sense ensurts. La Vella va culminar la seva primera tripleta de l'any amb el 5 de 8.

També hi van ser els Xiquets de Tarragona i els Xiquets de Reus, i ambdues colles van acabar amb el pilar de 6! Molt bé els matalassers, que, lluny de ser la colla desmoralitzada de l'any passat, es van mostrar mentalment forts per afrontar un repte com el 5 de 8, un castell que el 2016 només van poder carregar. La colla va controlar els lògics nervis i va construir una gran catedral. Molt bé també el comportament dels reusencs, que van tornar cap a casa amb el seu primer 2 de 8 de l'any. També dissabte, a la Seu d'Ègara de Terrassa, els Minyons preparaven l'assalt al seu primer castell de 9 pisos. Va ser el 3 de 9, que la colla va escometre amb un tronc amb cares noves però que va saber defensar les posicions amb molt bones mides.

Amb el principal objectiu al sarró, els Minyons van treballar tot seguit el 5 de 8. Ho van fer amb molta tranquil·litat, just abans d'afrontar la segona primícia de la diada, aquesta vegada en forma de 3 de 8 amb l'agulla. I aquest va ser el castell que més batalla els va donar, amb dificultats d'encaix entre el tres i l'agulla, però que el tronc terrassenc va saber superar. Els Minyons van arrodonir la millor aparició de l'any foguejant el pilar de 6.

Ahir al migdia, a Gràcia, la colla local celebrava el seu vintè aniversari. Una trajectòria sòlida, la dels Castellers de la Vila de Gràcia, que s'han convertit en una de les grans del país. En un any de renovació i en espera de madurar una mica més els troncs, els graciencs van tenir ahir en el 7 de 8 la seva construcció més ambiciosa.

El nivell més alt el va marcar la Colla Jove de Tarragona, que va repetir la seqüència de la setmana passada a Tarragona: la Jove va sotmetre el 5 de 8, que no va oposar resistència, però el 4 de 8 amb l'agulla va cedir a la sortida de l'enxaneta de l'agulla. I la Jove va tornar a descarregar també el pilar de 6 en el comiat, un pilar que –com a tal– és fiable. Van completar el cartell els Nens del Vendrell i els Capgrossos de Mataró, i els uns i els altres ho van fer amb el 2 de 8 com a gran novetat.

DIADA DE SANT ISIDRE DE VALLS PLAÇA DE L'OLI

Vella dels Xiquets de Valls:
3/9f, 4/9f, 5/8, 2P/5
Xiquets de Reus:
4/8, 2/8f, 3/8, P/6
Xiquets de Tarragona:
5/8, 4/8, 3/8, P/6

LA XIFRA

3
colles
han fet castells de 9 pisos fins ara: els Castellers de Vilafranca, la Colla Vella i els Minyons de Terrassa.

Dissabte 20 de maig

Terrassa

Minyons de Terrassa:

3/9f, 5/8, 3/8a, P/6

Castellers de Barcelona:

3/8, id2/8f, id2/8f, 4/8, P/5

Capgrossos de Mataró:

4/8, 3/8, 2/7, vano de 5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona
medi ambient

Neixen quatre noves gaseles dorcas al Zoo de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Ciutat Vella inicia un canvi de contenidors per augmentar la capacitat de selecció de paper i plàstic

BARCELONA
Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO