Societat

tribunals

cas palau

El Palau va voler influir en testimonis en benefici de CDC

L'advocat de la fundació va advertir els treballadors de la falta de proves

El consorci debat avui si acusa Osàcar

La Fundació del Palau de la Música, a través de l'advocat Javier Zuluaga, que representa l'ens en el judici del cas Millet, va voler influir en un grup de testimonis que han declarat en el judici en el sentit de desviar el focus que apunta a la presumpta trama paral·lela de finançament il·legal de Convergència Democràtica de Catalunya a través de comissions per adjudicació d'obra pública que hauria pagat l'empresa Ferrovial.

“Ens van dir que el tema de CDC no estava provat”, va explicar ahir a aquest diari una de les persones que van ser presents en una reunió entre els treballadors del Palau de la Música i l'advocat Zuluaga, i que es va fer amb anterioritat al judici per preparar la declaració que havien de fer davant el tribunal. Tant l'acusació particular de la fundació com la del consorci no han presentat cap escrit d'acusació en el judici. La posició del consorci es podria modificar avui en una reunió en què els representants de les tres administracions que l'integren han de decidir què fan.

La reunió d'avui l'han forçada els representants de l'Ajuntament que ahir, a través del regidor Jaume Asens i el cap dels serveis jurídics, Joan Llinares, van insistir en la necessitat de formalitzar l'acusació contra l'extresorer de CDC Daniel Osàcar.

La direcció del consorci la conformen 12 persones, de les quals 3 representen la Generalitat; 2, l'Ajuntament; 2, l'Estat i 5, la Fundació del Palau de la Música i l'Orfeó Català. La presa de posició dels membres del govern, representats per la conselleria de Cultura, ben segur que serà objecte de debat en la reunió que celebra avui l'executiu, abans que la del consorci, tot i que en la reunió de la setmana passada el govern ja va decidir no acusar i esperar al final del judici per prendre una decisió. Ara bé, entre la reunió de la setmana passada i la d'avui es va produir la votació en el ple del Parlament on va prosperar, també amb els vots dels diputats d'ERC, la petició que el govern insti l'advocat del consorci a formalitzar l'acusació. Sobre la base d'aquest fet, fonts d'ERC consultades ahir per aquest diari van obrir l'expectativa que la qüestió torni a ser tractada per l'executiu en assegurar que s'espera que “el govern complirà el mandat del Parlament”.

Tot i que el consorci aprovés avui acusar CDC, no queda clar si formalment es podrà fer, ja que el tràmit per modificar les conclusions provisionals de les acusacions es va complir la setmana passada, el mateix dia que ho va fer el fiscal. No hi ha precedents jurídics en el dret penal que a una part acusadora se li hagi permès modificar les seves conclusions un cop ja les havia elevat a definitives en la vista oral.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Identifiquen un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els farratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona