Societat

policial

detenció per robatori

Dos detinguts pel robatori de 4.500 aspersors

Els detinguts són dos veïns de cervera als que se’ls acusa de 13 furts a les comarques de la Noguera el Segrià i Osca

Els danys ocasionats a les finques podrien arribar als 38.000 euros

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat dissabte dos veïns de Cervera acusats del robatori de 4.500 aspersors en tretze furts a les comarques de ponent. Els agents van enxampar els dos detinguts en una deixalleria a Esparraguera (Baix Llobregat) quan intentaven vendre 600 aspersors que havien sostret en una fica de Candasnos (Osca). Els agents van realitzar una inspecció a l’empresa i van comprovar que els detinguts volien vendre els aspersors com a llautó. Els dos detinguts són un home i una dona de Cervera, de 32 i 30 anys respectivament, i amb nacionalitat espanyola als que se’ls atribueixen tretze delictes de furts d’aspersors en finques agrícoles de Térmens, Vallfogona de Balaguer, Albesa, Preixens, Torres de Segre, Alcarràs, Agramunt, Alamús, Bellcaire d’Urgell i Candasnos. El Cap d’Investigació de l’ABP de la Noguera, Josep Muñoz, apunta que els autors dels robatoris entraven a els finques de nit quan els agricultors marxaven i sostreien els aspersors un a un, doblegant i danyant la instal·lació de reg de manera que, a més del valor dels aspersors, els lladres també causaven quantiosos danys econòmics a les finques agrícoles. “Entre el valor de l’aspersor, el valor de la seva reposició i el perjudici que pot generar sobre la mateixa finca, estariem parlant d’uns 38.000 euros de danys” afirma Muñoz. En aquest sentit Unió de Pagesos ja ha anunciat que es planteja personar-se com acusació particular a la denúncia contra els dos pressumptes autors d’aquests robatoris. El sindicat recorda que aquest tipus de delictes suposen perjudicis “molt importants” per a la pagesia, ja que a més del valor dels aspersors, cal tenir en compte els danys causats a les instal·lacions de reg d’aquestes finques. Responsables d’Unió de Pagesos tenen previst reunir-se dimecres que ve a Lleida amb representants els Mossos en el marc de col·laboració entre les dues parts per prevenir robatoris a les comarques de la plana de Lleida. El treball conjunt de col·laboració implica un intercanvi d’informació, així com l’organització de xerrades per tal de evitar aquests delictes en l’àmbit rural.

Aquesta onada de robatoris comesos en els darrers mesos hauria provocat danys per valor de prop de 180.000 euros a una cinquantena de finques de les comarques de ponent. Els Mossos d’esquadra investiguen si els dos detinguts de Cervera també estan implicats en més algun altre robatori amb la qual cosa la investigació continua oberta i se’ls hi podria atribuir algun altre delicte. Els dos detinguts han passat a disposició judicial aquest dilluns al matí. La dona ha quedat en llibertat amb càrrecs mentre que l’home, de 32 anys, ha ingressat a presó provisional

LA XIFRA

38.000
Euros en danys ocasionats
a les 13 finques on haurien actuat els dos detinguts entre els mesos de març i maig

LA XIFRA

50
robatoris d’aspersors
a Ponent en els darrers mesos de les quals almenys 13 s’atribueixen als dos detinguts


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat