Societat

salut

pobresa

Un de cada quatre nens no pot beure un litre de llet setmanal

Els Bancs d’Aliments i La Caixa posen en marxa la tercera edició de Cap Nen Sense Bigoti

Els nutricionistes recorden que la mala alimentació afecta el creixement, la salut i també la formació

Malgrat els esforços de moltes entitats, es calcula que un de cada quatre infants no pot consumir un litre de llet a la setmana. Aquesta és la quantitat que es considera adequada i ningú hauria d’estar per sota. La Fundació Banc dels Aliments i la Fundació Bancària La Caixa tornen a posar en marxa la campanya Cap Nen Sense Bigoti amb l’objectiu de recollir més d’un milió de litres de llet i garantir-ne també el consum mínim als infants de famílies sense recursos.

La campanya arriba a la tercera edició i es durà a terme entre el 12 i el 23 d’aquest mes. Hi haurà punts de recollida en més de 1.300 oficines de CaixaBank i també als centres associats a l’Obra Social La Caixa. Paral·lelament, fins al 15 de juliol es podran fer donatius econòmics a través de la Línia Oberta, CaixaMòbil, SMS amb la paraula llet al 28024 i al web Granrecollidadellet.cat .

El president de la Fundció Banc dels Aliments, Eduard Arruga, va recordar ahir en la presentació de la iniciativa que en anteriors edicions es van recollir 1.115.000 litres de llet. “Necessitem llet de tot tipus: líquida, en pols, d’origen vegetal i també d’infantil a partir de dos anys”, va demanar.

La nutricionista i professora de la Universitat Ramon Llull (URL) Elena Carrillo va recordar que els infants que no s’alimenten bé ho arrosseguen tota la vida, i va posar com a exemple que es demostra que tenen moltes dificultats per arribar a la universitat i tenir una vida digna quan són adults. Carrillo va explicar que és recomanable que un infant prengui cada dia un got de 200 mil·límetres de llet, que aporta el 20% de les necessitats proteiques, i també vitamines i minerals. “Volem trencar el cercle de la pobresa, tant eliminant les desigualtats educatives com des del més bàsic, des de la llet, el primer aliment de la vida”, va indicar el director general de la Fundació La Caixa, Jaume Giró.

LA XIFRA

215.112
persones
atenen els Bancs d’Aliments de Catalunya, de les quals 37.000 tenen menys de 16 anys.

Puigdemont farà balanç del ple sobre pobresa

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, compareixerà el dimecres 14 de juny al ple del Parlament per fer balanç del ple monogràfic sobre pobresa, celebrat el 9 i el 10 de març del 2016. Quan fa poc més d’un any de la sessió monogràfica sobre emergència social, el 83% de les 273 mesures aprovades estan en curs o s’estan aplicant, segons l’últim informe de seguiment del govern. L’informe es fa cada dos mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

El Govern autoritza ampliar a 50 anys la delegació de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

L’electrificació de la terminal de creuers MSC de Barcelona costarà 14,5 milions

Barcelona

Adjudiquen per subhasta 4.518 tones de fusta dels boscos del Ripollès

RIPOLL