Societat

Metereologia

La forta calor d’estiu posa en alerta Lleida i Tarragona

Les temperatures d’estiu avançat es van notar arreu del país

S’espera un nou augment a mitja setmana

Temperatures d’estiu avançat ahir diumenge a gran part de Catalunya. Els termòmetres es van disparar amb màximes d’entre 35 i 38ºC, especialment a les comarques de Ponent (Segrià, Pla d’Urgell, Urgell, Noguera, Garrigues, Segarra) i en algunes de la Catalunya Central (Bages i Solsonès), segons recull l’ACN.

Segons dades de les estacions automàtiques del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), a dos quarts de sis de la tarda es van anotar registres com els 38,1ºC d’Alcarràs, els 37,3ºC d’Alfarràs, els 37,1ºC d’Aitona, els 37ºC de Tàrrega, els 36,8ºC de Castellnou de Bages i els 36,6ºC de Sant Salvador de Guardiola. A l’Ebre, les temperatures més elevades es van registrar com és habitual a la Ribera d’Ebre, amb 36,1ºC a Vinebre. A Girona, destaquen els 35,8ºC que van patir a Fornells de la Selva. A la costa, les màximes van ser més moderades –entre 26 i 31ºC– però la xafogor també va ser notable. A Viladecans, per exemple, el termòmetre va pujar fins als 31ºC amb humitat del 58% i al barri del Raval de Barcelona la temperatura màxima es va enfilar fins als 31,7ºC.

De fet, la forta calor va obligar a atendre una vintena de persones que participaven en l’acte Referèndum és democràcia, a Montjuïc, per desmais i cops de calor.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, avui es repetirà l’ambient de ple estiu del cap de setmana, amb una jornada que començarà assolellada i amb temperatures que es mantindran molt altes, al voltant o per sobre dels 35ºC a l’interior. Dimarts es preveu que els termòmetres pujaran encara una mica més.

LA DATA

13.06.17
Pujaran les temperatures
una mica més, segons el Servei Català de Meteorologia, que preveu calor canicular.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia