Societat

les inversions de l'estat

Tornen les obres a la Sagrera un any i mig després

Comencen els treballs previs per reprendre la construcció del col·lector de Prim, del qual falta realitzar el 56% del projecte

Petita gran promesa complerta en el terreny de les infraestructures per part de l’Estat. És només una claveguera, però de gran importància, perquè sense la seva construcció els treballs de la futura estació de l’alta velocitat a Barcelona no poden reprendre’s. Es tracta del col·lector de Prim, un projecte en el qual tornen a treballar els operaris des de fa una setmana, segons van confirmar ahir a aquest diari fonts coneixedores de l’estat de les obres.

Amb aquesta acció es reprenen els treballs de la gran estació de la Sagrera aturats des de fa un any i mig i Foment compleix el compromís expressat al seu dia pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna, davant l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i reafirmat el 25 de maig passat pel secretari d’Estat d’Infraestructures, Julio Gómez Pomar, al consell d’administració de la societat que impulsa el projecte.

Els treballs que s’han començat a fer consisteixen en la neteja del lloc on s’ha de treballar i també en les prospeccions arqueològiques que han de determinar si hi ha restes d’interès al lloc. Ja el 2011 i amb motiu dels primers moviments de terra de l’estació, van aparèixer els vestigis d’una vila romana de grans dimensions, amb algunes troballes de gran valor, com ara dos mosaics de grans dimensions.

L’aturada a la Sagrera es va produir a finals del 2015 i es va complicar en el temps per la intervenció judicial sobre alts responsables de l’empresa Adif acusats d’un cas de corrupció que afectava el desenvolupament dels treballs, dels quals es va arribar a desconèixer el nivell real d’execució. Quan es van aturar les obres, ja s’havia construït un 44% del col·lector de Prim, que passa per sota el gran llit de vies de la Sagrera.

LES DATES

21.06.10
La primera
pedra del projecte de la gran estació es va posar fa set anys.
01.06.17
Els operaris
tornen a treballar en el projecte del col·lector de Prim.

Sense data de finalització concreta

El compromís del govern espanyol amb la Sagrera és de reprendre les obres, però no va més enllà, ningú s’ha atrevit encara a comprometre una data de finalització dels treballs i d’entrada en funcionament d’una estació que, segons els càlculs inicials, havia d’estar enllestida el 2016.

En la reunió del consell d’administració del maig passat, Gómez Pomar va anunciar que a la tardor es podrien reprendre els treballs de la plataforma damunt la qual s’ha de construir l’estació i l’ordenament dels accessos. Es tracta de dues obres ja iniciades i paralitzades i que ara estan en fase de reformulació del projecte, que s’ha d’adaptar a les noves circumstàncies.

El mateix Gómez Pomar va admetre aleshores que, més enllà del tema del col·lector, de la plataforma i els accessos, no podia fer cap previsió sobre el calendari definitiu d’execució i finalització dels treballs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC