Societat

Portugal

Almenys 61 morts i 54 ferits en un gran incendi forestal al centre de Portugal

El foc crema una vintena de cases i atrapa diversos vehicles que circulaven per una carretera de la zona

Prop de 700 bombers, més de 200 vehicles i 5 mitjans aeris treballen el combat contra les flames

L’incendi forestal que crema des de dissabte al migdia al Pedrógão Grande, al districte de Leiria, al centre de Portugal, ha provocat fins ara 61 víctimes mortals, segons l’últim balanç provisional de víctimes divulgat pel primer ministre, António Costa. El sinistre també ha provocat 54 ferits, 5 dels quals en estat greu, segons ha avançat aquest migdia el secretari d’Estat d’Administració Interna, Jorge Gomes. És la tragèdia més greu provocada per un foc de vegetació a Portugal en els últims 50 anys.

El foc crema des de les tres de la tarda de dissabte en una zona molt boscosa i ha avançat ràpidament per les condicions meteorològiques: temperatures molt altes (d’uns 40 graus), vent fort i ambient molt extremadament sec.

Segons la investigació de la Policia Judicial (PC) el foc s’hauria originat arran d’una tempesta seca. Els investigadors fins i tot haurien localitzat un arbre trencat que hauria rebut l’impacte d’un llamp. No obstant això, l’alcalde de Pedrógão Grande ha apuntat en un primer moment a un incendi provocat.

La ràpida progressió de les flames ha agafat molts residents per sorpresa i una vintena de cases han resultat cremades.

De fet, la majoria de víctimes ha perdut la vida fugin de les flames. Moltes persones han quedat atrapades a l’interior del cotxe quan circulaven per una carretera que connecta Figueiró dos Vinhos amb Castanheira de Pêra. Almenys trenta han quedat carbonitzades dins els vehicles. Quatre persones més han estat localitzades en una altra via de la zona i tres més han mort per inhalació de fum, segons ha informat Gomes. Onze persones han estat localitzades en àrees rurals.

Divuit dels cinquanta-nou ferits han estat traslladats a hospitals de Lisboa, Coimbra i Porto. Cinc persones es troben en estat greu, quatre de les quals són bombers i l’altra un menor. Un total de vuit bombers han resultat ferits.

Unes 4.000 persones s’han vist afectades per l’incendi i més de 150 han hagut de ser evacuades.

El primer ministre portuguès ha destacat que “per desgràcia es tracta de la pitjor tragèdia en vides humanes per un incendi forestal” que ha patit Portugal en molts anys. Costa ha subratllat que la prioritat ara és combatre l’incendi i identificar els morts. Costa ha decretat tres dies de dol nacional.

El foc té quatre fronts actius, tres dels quals cremen amb molta força. El govern portuguès ha activat l’estat de contingència i ha mobilitzat dos batallons de l’Exèrcit. Dos hidroavions espanyols s’han afegit aquest diumenge al combat a les flames i també es preveu la incorporació de mitjans francesos. Prop de 700 bombers, 218 dotacions terrestres i 5 mitjans aeris participen en les tasques d’extinció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt