Societat

Els examinadors de trànsit tornen a la vaga

Si no hi ha acord, hi haurà aturada tres dies a la setmana fins a finals de juliol

Examinadors del carnet de conduir i la direcció general de Trànsit no s’han posat d’acord en el conflicte que enfronta els uns i els altres i des d’avui torna la protesta que aquest estiu pot deixar sense la possibilitat d’obtenir la llicència entre 20.000 i 30.000 persones a Catalunya, segons càlculs de les autoescoles.

Per a les acadèmies que formen els aspirants, aquesta nova protesta pot suposar un cop fort, ja que aquest període de la segona quinzena de juny és especialment actiu en matriculacions. “Molts nois que han fet la selectivitat esperen a haver fet l’examen per formalitzar la inscripció aquests dies”, segons va explicar al diari Raül Viladrich, president de la Federació Catalana d’Autoescoles.

Tot i que hi ha convocada la protesta, les autoescoles estan obligades a presentar els seus alumnes a examen perquè, en cas que algun dels examinadors no secundi la vaga i es presenti a la cita, es podria imputar incompareixença a l’aspirant. Aquest fet encara complicarà més el desenvolupament normal de les escoles i l’ànim dels alumnes.

Fins al 31 de juliol

La vaga dels examinadors està convocada fins al 31 de juliol amb una cadència de tres dies cada setmana, de dilluns a dimecres. Dijous de la setmana passada, els representants dels treballadors i els de la direcció general de Trànsit van fer l’última reunió per evitar la protesta, però aquesta va acabar sense acord.

Els examinadors demanen un increment de sou i una millora de les condicions laborals amb una ampliació de la plantilla. Segons va informar l’associació que agrupa els examinadors, dijous l’administració “no va fer cap proposta per solucionar els problemes”. La plantilla dels examinadors és baixa perquè quan es convoquen concursos hi ha poc interès d’altres col·lectius de funcionaris de l’Estat per presentar-se a aquestes places, perquè ni el sou ni les condicions de feina són prou atractives per voler canviar d’ocupació. Una de les mesures que estudia l’administració per combatre aquesta falta de personal és permetre a personal que ara forma part de la tropa i la marinera de l’exèrcit a poder accedir a una plaça d’examinador.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona