L'única llar d'infants de Creixell podrà abandonar la seu provisional de l'hotel d'entitats després de Nadal

La fallida de la constructora va fer endarrerir les obres del local

L'empresa Viopisa va tenir problemes greus com a conseqüència de la crisi que encara viu el sector de la construcció, de manera que l'equipament municipal es va quedar sense seu pròpia, i el servei s'està oferint gratuïtament com a compensació. Com que l'antic edifici de la llar d'infants de Creixell està ocupat des del setembre pel CEIP Les Eres, els infants que ja s'havien matriculat a la llar d'infants i que es van quedar sense seu per la fallida de la constructora han hagut de ser atesos en unes instal·lacions provisionals que l'Ajuntament va condicionar a l'hotel d'entitats del municipi. Mentrestant, el consistori va tornar a adjudicar els treballs pendents del nou edifici, que, segons el regidor d'Ensenyament de Creixell, Gaspar Carles, ara van «a un molt bon ritme».

Servei gratuït

Així, l'Ajuntament espera que després de Nadal la llar d'infants pugui abandonar ja la seva situació de provisionalitat i estrenar el nou edifici, un fet que també suposarà un estalvi afegit pel que fa als comptes de l'Ajuntament, ja que el consistori ha hagut d'oferir el servei de manera gratuïta per no deixar sense cobertura les famílies i els infants del poble.

De 52 fins a 80 places

Actualment, a la llar d'infants que funciona provisionalment a l'hotel d'entitats de Creixell hi assisteixen un total de 52 nens, «tots els que s'havien matriculat» en aquest curs 2009/10, va assenyalar Gaspar Carles. El consistori, de fet, havia ofert l'opció de reserva de plaça si no es volia assistir a la seu provisional. Un cop inaugurat el nou edifici, la capacitat de la llar d'infants augmentarà fins a una vuitantena de places.

A Vila-seca també s'hauran d'esperar

A Vila-seca estan vivint també una situació semblant ala de Creixell amb el projecte de la llar d'infants Les Vimeteres, la segona de caràcter municipal que s'havia d'obrir al municipi. L'equipament estava previst que estigués a punt a principi d'aquest curs, després que el mes de juny del 2008 s'adjudiquessin les obres a l'empresa Obres i Serveis Baix Montseny, però després que aquesta tingués també dificultats econòmiques i deixés les obres paralitzades, l'Ajuntament vila-secà va decidir rescindir-los el contracte. Aquest canvi també va obligar el consistori a tornar a elaborar un nou projecte en base a les obres que quedaven pendents de l'equipament educatiu i obrir un nou concurs d'adjudicació que, finalment, es va tancar el 23 de novembre passat amb una nova empresa encarregada dels treballs: Arias i Olivé SL. Segons fonts municipals, s'espera que les obres es puguin reprendre durant les properes setmanes, però encara no s'ha pogut fixar la data definitiva d'inauguració, que ja s'ha dit que oscil·larà entre el setembre de l'any que ve o el mes de gener del 2011.

La llar d'infants Les Vimeteres tindrà un total de 82 places per a infants de fins a tres anys. L'equipament tindrà també una aula específica per a nadons de menys d'un any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA