Societat

Solidaritat

Poder curar l’Alpha Ba

Entitats, particulars i l’Ajuntament de Sant Pol col·laboren per finançar l’operació d’un infant gambià que va néixer sense anus

L’experiència dona a conèixer la feina solidària de Mujeres sin Fronteras Mballow Gambia

Alpha Ba és un infant gambià que no ha fet l’any encara. Té els ulls grossos i curiosos, i no està avesat a rebre tantes atencions, malgrat que en la seva curta vida ja ha conegut massa hospitals. L’Alpha Ba va néixer amb una discapacitat severa. Tenia l’anus imperforat i, per tant, no podia evacuar amb normalitat. La seva situació personal feia impossible poder operar-lo a Gàmbia i calia buscar els recursos necessaris per traslladar-lo a un país que s’avingués a fer la intervenció. El seu cas va arribar a les mans de l’ONG Mujeres sin Fronteras Mballow Gambia, amb seu a Sant Pol de Mar i capitanejada per Paula Ferrer, que fa pocs anys que treballa contra la pobresa infantil i la falta de recursos al poble de Fugga. “La resposta de la gent de Sant Pol ha estat meravellosa”, precisa Ferrer.

Des de l’organització van aconseguir que els professionals de l’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona acceptessin fer la intervenció a l’Alpha Ba, però abans calia disposar de prou diners que cobrissin les despeses de l’estada de l’infant i la seva mare. El regidor de Benestar Social de Sant Pol, Josep Parada (Junts), explica que des del consistori no es tenia coneixement de l’existència de l’ONG fins que se li va plantejar la possibilitat de col·laborar amb el projecte. “Des del primer contacte ja vam veure que podríem treballar plegats i ens vam posar a la seva disposició per agilitar tots els tràmits”, comenta. Parada recorda que es va parlar del cas amb la seu local de Càritas i altres entitats; en especial, el Teaming Vallalta s’hi va comprometre amb una col·laboració econòmica que va permetre tirar endavant. “Altres comerços i persones de Sant Pol es van mostrar interessats a ajudar i a proporcionar-li roba i estris perquè la seva estada al país fos al més confortable possible”, apunta el regidor.

L’Alpha Ba va ser operat amb èxit pels metges Marta de Diego i Alejandro Manzanares que es van sorprendre de la seva maduresa i la seva gran capacitat de recuperació. “No hi va haver problemes tot i que al final va haver de passar per quatre intervencions, inclosa una fimosi”, explica Paula Ferrer que ha obert casa seva durant tres mesos a la criatura i a la mare. Tot i això, els metges van alertar que l’Alpha Ba haurà de tenir molta cura amb l’alimentació que faci, per evitar una obstrucció intestinal. El dijous 15 de juny es feia a Sant Pol un acte obert a la ciutadania per narrar la història del petit Alpha Ba i la superació de la seva malaltia. “Va ser una trobada molt emotiva, perquè ell marxava dos dies després i entre els implicats s’havien teixit moltes complicitats”, comenta el regidor.

Els metges han recomanat que quan l’Alpha Ba faci l’any torni per revisar si tot és correcte. Des de Sant Pol ja s’estan buscant nous recursos per facilitar-li l’estada, com ara una parada de l’ONG a la festa major per poder vendre artesania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró