Societat

DIES DE VI I ROSES

@MariJoJordan

Els millors xefs del món ens visiten

Pau Arenós relata viatges gastronòmics personals d’impacte al seu nou llibre, ¡Plato!
Tony Bennett cancel·la per un virus, però els Beach Boys energitzen el Festival de Pedralbes

Dimarts que ve Daniel Humm, el xef que encapçala aquest any la llista 50 Best de la revista Restaurant, serà a Barcelona amb la cúpula del magazín i altres noms del seu cel culinari per celebrar els 15 anys d’un rànquing que cada primavera aconsegueix que ens neguitegem pensant si els germans Roca assoliran de nou el pòdium.

El Celler ha aconseguit ser número u 2 cops, i Ferran Adrià, 3, amb El Bulli. El xef, que va ser qui va canviar el paradigma de la cuina, elaborarà tapes per als seus col·legues al restaurant Bravo 24 de l’hotel W. “És un honor ser en un rànquing que reconeix talent artístic, innovació i habilitat”, diu Adrià, que aquesta setmana no ha faltat a la presentació de ¡Plato! (Debate), el nou llibre del periodista i gastrònom Pau Arenós. “La llista de Restaurant va començar com una cosa d’aficionats i avui és un gran negoci, que com Michelin necessita publicitat permanent, però està molt bé que facin festes i que projectin Barcelona al món.” Precisament un dels seus relats narra les seves vivències l’any 2012 convivint amb els xefs de l’Estat abans i després de descobrir-se els guanyadors de l’any a Londres.

“Ho explico perquè jo era l’únic periodista que hi havia i em va impactar”, assegura. Perquè si alguna cosa tenen el comú les històries del llibre, que recullen les experiències de 32 viatges pel món fets en els últims 10 anys entre plats i cassoles, és que són personals i intransferibles. Arenós busca deixar el lector amb la boca oberta. “A Catalunya havíem viscut una revolució gastronòmica i calia sortir al món a veure què passava. I no tot és agradable! Hi ha també grans decepcions, com l’àpat que vaig fer al restaurant de Pierre Gagnaire. No vaig entendre aquell sopar!”

Llegint el llibre tastareu insectes a Mèxic, beureu un mític Pingus del 1995 al Noma de Redzepi, anireu a Capri amb Laura Esquivel, us asseureu a la taula d’El Celler amb els Roca el primer cop que van menjar plegats al seu restaurant, buscareu i trobareu (o no) una bona escalopa a Viena i escoltareu històries d’Enrique Olvera, Jamie Oliver, de Mugaritz després de l’incendi... “A mi m’han entrat moltes ganes de conèixer Gastón Acurio”, deia Carlos Latre, un “aprenent de gastrònom” que va exercir de padrí perquè li agrada molt menjar i també perquè és de Castelló (Pau va néixer a Vila-real).

L’humorista, que prepara nou espectacle per l’any que ve i una escola per internet, vol arribar a viure experiències com les de Pau –“a ciutats que m’agradaria conèixer com ara Tòquio”– i assegura que li ha encantat llegir les històries de l’autor. “He volgut contextualitzar. A internet trobem tones d’opinions, però qui t’explica el que hi ha darrere d’un àpat, la persona, les idees?”, deia Arenós en una reivindicació necessària de l’ofici de periodista. Moderava la xerrada el director de la Fundació Alícia, Toni Massanés, i l’escoltaven atentament un munt de cuiners: Eduard Xatruch, Oriol Castro, Carles Tejedor, Romain Fornell, Christian Escribà...

Això passava dimecres, poc abans que Tony Bennett anul·lés el seu concert al Palau de Pedralbes per un virus que el va deixar sense veu de manera sobtada després d’haver passat 3 dies de festa a Barcelona allotjat a l’hotel Fairmont, d’haver pintat aquarel·les al parc i d’haver assajat sense problemes a la tarda. El crooner devora la vida amb ganes als 91 anys però... les onades de calor són dures. El director del festival, Martín Pérez, es va desfer en explicacions i va acomiadar els assistents personalment a la porta. La cancel·lació, amb entrades retornades, costarà diners, però la vida continua. La nit abans, per exemple, va ser perfecta. Amb uns Beach Boys plens de vitalitat (Mike Love té 76 i sembla un xavalet) que insuflaven al públic l’energia de la Califòrnia dels seixanta amb precioses imatges psicodèliques i d’episodis de la seva vida a ritme de surf.I surfejant arribem a la presentació a la fàbrica Moritz, amb una esplèndida Mireia Canalda exercint de padrina, del mercat gastronòmic i musical La Santa Market, que es farà els caps de setmana d’estiu a Santa Cristina d’Aro, en una setmana en què Marc Bartra s’ha casat amb Melissa Jiménez, vestida de Rosa Clarà, a El Bell Recó d’Argentona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres

Dotze serveis municipals ja han fet el trasllat temporal a la FACT

TERRASSA

Augmenten les peticions voluntàries per ser atesos a Support-Girona

girona
societat

L’erosió d’un barranc genera esquerdes a edificis de Salàs de Pallars

SALÀS DE PALLARS
Moda

Creixen els compradors del Regne Unit que venen a la Barcelona Bridal Fashion Week

Barcelona

Iniciativa pionera de gestió de boscos per tal d’adaptar-los al canvi climàtic

la vall de bianya
PATRIMONI

El festival de recreació històrica Tàrraco Viva es dedicarà enguany al Mediterrani

Tarragona

Roses i Castelló celebren les dessalinitzadores

roses / castelló d’empúries
economia

L’Agència Tributària de Catalunya destapa 286 milions de frau fiscal

barcelona