Atenen unes quaranta persones sense sostre en només tres nits a Tarragona

L'onada de fred generalitza les temperatures sota zero i fa preveure nevades en cotes baixes per demà

Durant tres nits d'aquesta setmana, quatre comptant-hi la d'avui, diversos cossos han sortit al carrer per «buscar on dormen les persones sense sostre», segons explica el cap de la unitat de voluntaris de la Creu Roja Jaume Jiménez. L'objectiu és oferir-los «una habitació per passar la nit i un sopar en condicions», segons hi afegeix el cap de torn de la Guàrdia Urbana, per millorar el recer que troben en portals i caixers.

Aquesta setmana han sortit la nit de dimarts i matinada de dimecres, i les nits i matinades de dimecres, dijous, divendres i dissabte, a més d'aquesta última nit i matinada. Durant la primera jornada, van atendre disset persones, la majoria de les quals (14) van acceptar anar a un hostal, segons explica Jaume Jiménez, que va repetir l'operació la nit següent, en la qual només van trobar vuit persones i només dues van voler que les allotgessin. A la resta, «se'ls dóna mantes i aigua» per passar la nit en millors condicions. I no va ser fins ahir a la matinada que van repetir l'operació, perquè «la majoria de la gent estava allotjada per tres dies». En total van atendre 15 persones, algunes de les quals ja havien estat ateses la primera nit; nou van acceptar l'allotjament. En vista del descens de temperatures, tots els agents implicats han tornat a sortir al carrer, en un servei que enguany els voluntaris de la Creu Roja de Tarragona fan per primera vegada. «Vam ser nosaltres mateixos, els que vam decidir que volíem sortir», afirma Jaume Jiménez, que també és el coordinador de serveis preventius.

L'operació es repeteix cada hivern, i aquest s'han trobat que, si bé «no hi ha una gran diferència» en el nombre de persones que dormen al carrer, sí que «n'hi ha més». Algunes d'aquestes persones són «gent que fa temps que és a la ciutat, però altres són gent nova» perquè, de fet, «Tarragona és una ciutat bastant de pas» per als transeünts.

LES MÍNIMES

Prades
-10,7º
Parc Natural dels Ports
-7,8º
Ulldemolins
-6,1º
Margalef
-5,8º

Termòmetres sota zero

Si la matinada de divendres va ser gelada, amb temperatures que descendien per sota dels zero graus, aquesta última i fins demà les previsions auguren un temps congelat. De fet, ahir s'esperava que aquesta nit passada fos la més freda de la setmana, i que es compliqués el panorama per demà, en què podria nevar en cotes baixes, sobretot a les comarques tarragonines i lleidatanes. Prades ha estat el municipi més fred de la demarcació, amb gairebé 11 graus negatius, i cap no ha superat de màxima els 10 graus positius que ha arribat a registrar Cunit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona
Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell