Societat

La diada de Sant Joan no respon a les expectatives

La caiguda aparatosa del colossal 3 de 10 en la primera ronda va condicionar a la baixa l’actuació de la Colla Vella

La Colla Joves va tenir en el 3 de 9 el seu millor castell en una diada estranya

Valls es va despertar amb una calor forta, altament molesta. La canícula també va influir en la diada de Sant Joan que es veure ahir. Segur. Va ser una diada estranya que, per les circumstàncies, per com va anar tot plegat, es va desenvolupar a un ritme lentíssim (el no-ritme, allò va ser).

Va ser una diada que va veure un intent de castell de 10 pisos en la primera ronda, una cosa mai vista i ni tan sols mai imaginable en aquests moments del curs. Perquè cal recordar que, la de Sant Joan, és la primera –sí, la primera!– gran diada del calendari vallenc. Una diada, però, que, en contrast, va veure un 4 de 8 en la tercera ronda...

Va ser una diada sense sensació de derbi, perquè el nivell en què es mouen les dues colles vallenques avui és molt distant, però era una diada que havia disparat les expectatives fins a uns límits insospitats, pel programa espectacular de castells que duia en cartera la Colla Vella. Unes intencions que se sabien en part, com era el cas del 3 de 10, i que ens deixaven sense paraules quan, en arribar a plaça i de boca dels primers camises rosades que saludaves, et deien que el seu cap, Albert Martínez, els havia anunciat que, en segona ronda, es tirava el 4 de 9 net. Al·lucinant!

La Colla Vella va atacar el 3 de 10 d’entrada. Això vol dir que el primer intent de castell de gamma extra de la temporada dels rosats era, ni més ni menys, que el d’un rei. Una aposta tan valenta com agosarada.

El peu no es va lligar fabulosament, però tampoc no estava mal lligat. Amb tot, jo hi vaig trobar a faltar més camises. I no vull dir que no hi hagués les imprescindibles, però el primer castell de 10 necessitava excedent d’infanteria. Pel que fa al tronc, em va fer la sensació que hi faltaven més tresos de nou de rodatge. De fet, justament el 3 de 9 que la mateixa colla havia descarregat la nit abans, en la diada de Completes, tampoc no havia resultat ser cap meravella.

En aquestes circumstàncies, l’atac no es produïa en les millors condicions. El tronc va combatre en posicions més de defensa que d’atac i, quan la canalla va arribar a dalt, el castell ja havia acumulat dues batzegades fortes que n’havien desdibuixat les mides. Ja col·locats, els dosos es van afluixar i el castell es va rompre sense remei.

La caiguda va ser aparatosa i va fer replantejar a la baixa els objectius de la colla. Així, en la repetició, els rosats van descarregar el 3 de 9 i, tot seguit, van optar per acabar la diada sense prendre més riscos. El 4 de 9, amb un folre treballant sense complicacions, més el 4 de 8 amb el pilar i el pilar de 6 van completar l’actuació de la Vella. La temporada tot just ha començat.

Colla Joves

A l’altre costat de la plaça, la Colla Joves va arrencar descarregant el 3 de 9, el primer que completava enguany després del que havia carregat al Pati.

En segona ronda, els vermells van optar per l’estrena del 5 de 8, però, després d’evidenciar problemes a l’hora de quadrar el peu, van desmuntar-ne l’intent amb els dosos posats i per la indecisió de la canalla. La Joves no hi va tornar i tampoc va apostar pel 4 de 9, sinó que va conformar-se amb un 2 de 8 ben controlat i amb un sorprenent 4 de 8 en tercera ronda, abans d’acomiadar-se amb el pilar de 6. Una Joves una mica més incisiva ahir hauria pogut aprofitar l’ensopegada de la Vella.

DIADA DE ST. JOAN PLAÇA DEL BLAT, VALLS

Vella dels Xiquets de Valls:
i3/10fm, 3/9f, 4/9f, 4/8a, P/6,
Joves Xiquets de Valls:
3/9f, id5/8, 2/8f, 4/8, P/6


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona