Societat

Societat

Més de sis-cents músics envaeixen la vila de Lleida

Un concert amb més d’un centenar d’artistes enceta avui el XIV Festival Internacional de Bandes de Música, que s’obre a la comarca amb dues propostes als pobles veïns

Tota l’oferta és gratuïta

“Les bandes de música seran les protagonistes de la cultura tot el cap de setmana a Lleida.” Així de contundent descriu Montse Parra, tinenta d’alcalde i regidora de cultura de Lleida, la proposta de la vila per a aquests dies: el XIV Festival Internacional de Bandes de Música Fem Banda, una iniciativa organitzada per la Paeria i la Banda Municipal que acollirà a la ciutat prop de 600 músics integrants de 9 bandes –vingudes de Mallorca, País Valencià, la Rioja, Aragó i Catalunya–, que oferiran els seus concerts gratuïts en diferents espais de la ciutat. D’aquests destaca l’inaugural d’avui (19.30 h a la plaça Paeria), on actuaran més d’un centenar de músics. Demà al matí tindrà lloc una cercavila festiva per l’Eix Comercial; i a la tarda, un concurs simfònic i diferents concerts a la fresca. El colofó del festival arriba diumenge amb una matinal als Camps Elisis, que aplegarà totes les bandes participants en una desfilada a partir de les 11.00 hores. La cloenda tindrà lloc cap a les 13.00 hores, amb l’entrega dels premis i la interpretació conjunta del pasdoble català Avant! Sempre avant!. Una altra proposta és el concurs internacional de demà, amb la participació de la Banda Municipal d’Alcanar, la Banda Sinfónica de la Rioja i la Sociedad Unión Musical de Soneja (País Valencià). Les bandes hauran d’executar el poema simfònic Everest:The Great Ascent, d’Ignasi Reverté, guanyador del concurs de composició de la Federació Catalana de Societats Musicals de Catalunya Josep Maria Lleixà Subirats.

LES NOVETATS

Conjuntament amb el festival Fem Banda, torna el concurs d’arts plàstiques que anima tothom a crear el seu propi instrument de música artesanalment amb objectes i materials reciclats i, alhora, fomenta valors lligats a l’educació ambiental, tot explorant la creativitat i la imaginació. Una altra novetat d’aquesta edició és que el festival amplia el seu abast i portarà els concerts a les localitats veïnes d’Alcarràs i Torres de Segre.

Dades d’interès

Dates: del 30 de juny al 2 de juliol.

Més informació: www.paeria.es



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona