Societat

Societat

Les autoescoles catalanes diuen prou i reclamen més personal i recursos

La Federació d’Autoescoles de Catalunya adverteix que si la situació no millora pot comportar en el tancament d’empreses i en la pèrdua de llocs de treball

Les autoescoles catalanes han dit prou i s’han mobilitat aquest dimecres per denunciar la falta de personal administratiu i examinador a les diferents prefectures de la DGT, que a més es veu agreujada per la vaga que porten a terme des de principis de juny els examinadors de carnet de conduir. La Federació d’Autoescoles de Catalunya (FAC) assegura que aquesta situació limita a les empreses la seva capacitat de treball, impossibilitant que els seus alumnes puguin obtenir el permís de conduir i, a la vegada, impedeix a les autoescoles poder assumir-ne més.

La FAC denuncia que Catalunya és una de les comunitats més perjudicades i adverteix que si la situació no millora pot comportar en el tancament d’empreses i en la pèrdua de llocs de treball. En aquest sentit, exigeix a la DGT que doti de recursos “suficients” a les prefectures, l’establiment d’un calendari d’exàmens per poder planificar la formació i la implementació d’una gestió telemàtica del sistema d’exàmens.

Les autoescoles han dut a terme accions de protesta aquesta aquest dimecres a Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida per exigir a la DGT que doti de més personal i dels recursos “suficients” les diferents prefectures que té a Catalunya, situació que aquest estiu s’està veient agreujada per la vaga que porten a terme els examinadors de carnet de conduir de la DGT. Des de Lleida, el president de la Federació d’Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, ha explicat que les autoescoles porten patint des del 2013 una “falta de personal administratiu i examinador” a les respectives prefectures de la DGT, fet que provoca “un greuge comparatiu entre les diferents províncies”. Així mateix, ha ressaltat que Catalunya és una de les comunitats més afectades per aquesta situació.

Les autoescoles catalanes consideren legítima la vaga que porten a terme els examinadors de carnet de conduir per reclamar a la DGT que els faci efectiu un complement salarial d’uns 200 euros nets al mes que la DGT va acordar fa 10 anys amb els sindicats i que encara no s’ha aplicat. Des de la FAC calculen que la vaga d’examinadors, que va començar el 2 de juny i que se seguirà durant a terme durant tot el juliol, comportarà que deixin de fer prop de 30.000 exàmens pràctics de conduir a Catalunya, uns 1.100 a les comarques lleidatanes. El en cas de Lleida, aquest dimecres no s’ha fet cap examen de conduir de tipus pràctic, ja que els sis examinadors que hi ha a la demarcació han seguit la vaga.

La Federació d’Autoescoles reconeix que la vaga està afectant a les autoescoles però assegura que “un cop acabi la vaga les quatre demarcacions construiran patint una manca de personal administratiu i examinador” a les diferents prefactures que la DGT té a Catalunya. Així mateix, Viladrich ha volgut llençar un missatge de “calma” als alumnes per deixar clar que la vaga “només afecta a les proves pràctiques mentre les proves teòriques se segueixen fent normalment”.

Des de la FAC asseguren que la “precarietat” del sistema actual porta a les autoescoles a tenir limitada la seva capacitat de treball, cosa que impossibilita als seus alumnes poder obtenir el carnet de conduir i, a la vegada, comporta que les autoescoles no puguin assumir nous alumnes. Per això, a més de dotar de més personal i recursos les diferents prefactures, des de la Federació reclamen a la DGT l’establiment d’un calendari d’exàmens que permeti a les autoescoles programar la formació que ofereixen als seus alumnes i, també, la implementació d’uns sistema de gestió telemàtica del sistema d’exàmens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot