Societat

Medi ambient

Unió de Pagesos, contra el nou càmping de Garriguella

El sindicat considera que el projecte, que preveu 665 unitats d’acampada amb una capacitat per a 1.995 usuaris, alterarà el caràcter del paisatge

Demà al matí participaran en la trobada de protesta

Unió de Pagesos s’afegeix al rebuig frontal plantejat per la Iaeden i Salvem Garriguella al març al projecte de construcció d’un macrocàmping al municipi de Garriguella. El sindicat recorda que Garriguella és una població de 857 habitants i que aquest projecte “representatiu d’un model de turisme massiu” suposarà “un fort impacte de densificació”. Consideren que Garriguella ara ja disposa d’una oferta “adequada d’allotjament turístic integrada a l’entorn que es caracteritza per la presència de conreus de vinya, cereals i olivera”. Segons el seu parer, els conreus són el motor de l’economia local i atorguen una identitat característica al paisatge del territori. La seva oposició arriba pel fet que consideren que el càmping projectat “alterarà el caràcter del paisatge”, inclòs en la categoria d’espais de protecció territorial d’interès agrari i paisatgístic en el pla territorial parcial de les comarques de Girona. El càmping, que es vol situar en un sector de sòl no urbanitzable entre la carena del puig de la Mala Veïna i la plana de conreu del marge de la riera, preveu 665 unitats d’acampada amb una capacitat per a 1.995 usuaris en una superfície de 17,48 hectàrees. El càmping ha d’incloure 330 estructures de tipus bungalou i equipaments de restaurant, supermercat, bar i auditori amb una edificabilitat de 8.700 metres quadrats.

Protesta, a Garriguella

Aquest diumenge al matí es farà una trobada contra la instal·lació del càmping organitzada per la Iaeden i Salvem Garriguella, a la qual se sumarà també Unió de Pagesos. La protesta començarà a dos quarts de deu del matí amb una caminada guiada per la zona on es vol fer el càmping. La trobada està convocada a l’aparcament de Mas Comelles. En aquest mateix indret, una hora després, es farà una explicació del projecte i, posteriorment, a les dotze del migdia es farà un vermut popular a la zona del cementiri vell de Garriguella.

LA XIFRA

17,48
hectàrees
és la superfície que es preveu que ocupi el nou càmping que es projecta ara.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós
GIRONA

Convoquen una protesta l’1 de maig contra la massificació turística

GIRONA
BANYOLES

L’INS Josep Brugulat torna a participar en el City Nature Challenge

BANYOLES
societat

L’equip de govern vol posar el nom de Terricabras a una plaça o un carrer

girona