Societat

La policia relaciona el pistoler de Gavà amb els crims de Mont-roig i Vilanova i la Geltrú

L’home assassinat a Miami Platja era l’exsogre del sospitós i l’incident es va produir al costat del tanatori on tenia lloc la seva vetlla

Els Mossos investiguen si l’home tenia algun vincle personal amb les víctimes de l’atac a un bar de la capital del Garraf

Els Mossos d’Esquadra atribueixen a l’autor del tiroteig que aquest dijous a la tarda va ferir dos agents de la Policia Local de Gavà els crims de dijous de la setmana passada en un bar de Vilanova i la Geltrú i del passat 3 de juny a Mont-roig del Camp. La policia catalana imputa al detingut dos delictes d’homicidi consumat i tres en grau de temptativa amb resultat de lesions greus per arma de foc, els dels dos agents i la dona que va resultar ferida a la capital del Garraf.

Els investigadors han pogut relacionar el detingut, un home de 44 anys i veí de Calafell, amb l’home trobat mort el dilluns 3 de juliol al seu domicili de Miami Platja amb ferides d’arma de foc. De fet, ja sospitaven abans de l’incident d’ahir que aquests dos fets estaven vinculats, ja que s’havia utilitzat la mateixa munició.

Segons fonts de la investigació citades per l’agència Efe, la primera víctima era el pare de l’exparella del pistoler. La relació prèvia entre tots dos reforça la tesi que va actuar amb ànim de revenja familiar. De fet, el tiroteig d’ahir a Gavà es va produir al costat del tanatori on tenien lloc les exèquies de l’exsogre de l’agressor. Una de les hipòtesis és que estava esperant que la seva exparella sortís del tanatori per abordar-la.

Però la seva actitud va aixecar les sospites dels treballadors d’una empresa propera que van donar l’alerta. Una patrulla de la Policia Local s’hi va apropar per identificar-lo i l’individu va disparar contra els dos agents, un dels quals continua en estat crític per ferides a la cara.

L’home es va escapar en un cotxe i durant la fugida va saltar-se un control dels Mossos a la C-31. En intentar atropellar els agents, aquests van disparar contra el vehicle. La persecució va acabar a l’urbanització Muntanya de Mar de Canyelles (Garraf), on finalment va ser capturat per la policia després d’abandonar el cotxe i continuar la fugida a peu. Els Mossos han divulgat aquest divendres un vídeo del moment de la captura enregistrat des del seu helicòpter .

El sospitós va resultar ferit en un braç i una cama i encara es troba en dependències hospitalàries, en qualitat de detingut.

Dues víctimes a Vilanova

En canvi, els investigadors encara no han determinat si l’individu tenia alguna relació prèvia amb les víctimes del tiroteig al bar El Sindicat del ví de Vilanova i la Geltrú el 29 de juny. L’atacant va matar un cambrer i va ferir greument la propietària del local.

Els investigadors han escorcollat avui l’habitatge que el sospitós té a la urbanització Muntanya de Mar, a pocs metres de la zona muntanyosa on es va intentar amagar ahir a la tarda, abans de ser detingut sense oposar resistència. També han registrat el vehicle que va utilitzar durant l’escapada i un altre cotxe de la seva propietat.

La policia busca pistes que permetin determinar per què l’home va atacar l’establiment de Vilanova i la Geltrú, ja que de moment no han trobat cap vincle personal previ entre el sospitós i els responsables de l’establiment, tots dos d’origen hongarès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona