Societat

Exèrcit

El rei presideix l’entrega de despatxos

En 40 anys han passat més de 27.000 alumnes per l’acadèmia de Talarn

L’Acadèmia General Bàsica de Suboficials de Talarn (AGBS) ha entregat els despatxos a 483 nous sergents de la 42a promoció d’ingrés a l’escala de suboficials, 441 dels quals són homes i 42, dones. El rei Felip VI, que ha presidit l’acte, ha entregat el diploma i ha condecorat el número 1 de la promoció, i la consellera de la Presidència, Neus Munté, li ha lliurat una rèplica de l’espasa de Jaume I el Conqueridor. A banda del monarca i la consellera, han assistit a l’acte la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal; el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i diverses autoritats locals, com ara l’alcaldessa de Talarn, Inés Moré, i l’alcalde de Tremp, Joan Ubach.

Tot i això, l’únic discurs que s’ha pogut sentir ha estat el del director de l’acadèmia, Ricardo Antonio Salgado, que ha felicitat els alumnes i els ha recordat que la formació militar “no acaba mai” i que han d’estar preparats físicament, intel·lectualment i tècnicament per a “l’evolució de la societat i de les amenaces”. Salgado ha destacat que aquest juliol es compliran 40 anys de l’entrega de despatxos de la primera promoció de sergents de Talarn. Des de llavors, i comptant els més de 480 alumnes d’aquest any, són més de 27.000 els homes i dones que s’han format i han rebut les condecoracions de sergent a les instal·lacions pallareses. En el seu discurs, el director de l’acadèmia no ha fet cap referència a Catalunya ni al procés polític que s’està vivint al país, com sí que havia passat en edicions anteriors.

L’acte militar, que s’ha desenvolupat a l’esplanada Joan Carles I, ha començat amb l’arribada del rei Felip VI, que ha passat revista a la tropa i ha fet els honors a la bandera. Posteriorment, les autoritats, tant civils com militars, han lliurat els diplomes als alumnes. La pluja ha fet acte de presència en el moment en què les tropes estaven desfilant davant de les autoritats. El tradicional llançament de gorres enlaire s’ha fet passat per aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona