Societat

municipal

prostitució

Barreres contra la prostitució a Palafolls

L’Ajuntament diu que col·locarà barreres New Jersei en els vials on s’exerceix per evitar l’accés dels cotxes

Demanarà el suport de la resta de cossos policials

Els veïns multipliquen les queixes

La lluita de Palafolls contra la prostitució que s’exerceix de manera explícita a la carretera N-II i en alguns camins interiors del municipi no s’ha aturat. L’any passat es van intensificar els controls als punts habituals on s’exerceix, en especial a la zona de la urbanització Mas Reixach, i es van multar tant les dones com els clients, tot i que només es va poder cobrar d’aquests últims. La campanya, segons el consistori, va servir per reduir el nombre de prostitutes passant de les 7 que hi havia a 5 que continuen treballant a peu de carretera. El regidor de Governació, Rafael Cubarsí (PSC), avança que en el termini d’un mes es posarà en marxa una nova estratègia “orientada a dificultar l’accés dels vehicles a la zona on hi ha les prostitutes per tallar el flux de clients”. En concret, es volen instal·lar barreres tipus New Jersey com les que s’utilitzen per separar els carrils viaris en aquells camins on sigui possible. “No podem col·locar barreres a tots els camins, perquè afectaríem l’accés a llocs transitats, però sí que ho farem allà on sigui possible”, assegura el regidor, que lamenta que la prostitució a la carretera s’hagi “enquistat” en determinats espais “i que en determinats sectors s’hagi volgut normalitzar com a part del paisatge urbà, quan no ho hauria de ser de cap de les maneres”.

Els punts més conflictius es concentren en pocs quilòmetres de la carretera N-II: a la rotonda que dóna accés a l’autopista C-32, al giratori de la urbanització Mas Reixach i en un dels laterals de la via també a l’alçada d’aquest nucli urbà. De fet, Cubarsí reconeix que les queixes reiterades dels veïns de Mas Reixach són les que han de rebre una resposta més ràpida i efectiva. “No és de rebut que les famílies amb canalla surtin a passejar i es trobin una prostituta i el seu client practicant sexe sobre el capó del cotxe sota la mirada de tothom”, destaca, i hi afegeix que “malauradament no és un episodi puntual i no estem disposats a consentir-lo”.

Col·laboració policial

Des del consistori es valora la feina feta fins ara per la policia local contra l’exercici de la prostitució al carrer, però el regidor admet que sense una col·laboració “decidida i coordinada” entre els diferents cossos policials que actuen a la zona “el problema no s’acaba de resoldre”.

En aquest sentit, segons explica, s’està treballant amb ells per poder establir sinergies que assegurin un millor resultat i que aconsegueixin foragitar la prostitució del municipi. “Som conscients que no es tracta d’una situació fàcil de resoldre, perquè fa anys que hi treballem, però, malgrat la dificultat, no ens poden quedar de braços plegats”, ha insistit el regidor. Rafael Curbasí manté que l’enduriment de les sancions i del control contra les prostitutes engegat per l’Ajuntament veí de Tordera no ha tingut un efecte de crida cap a Palafolls, on “el nombre de dones que exerceixen la prostitució no ha pas augmentat”.

El regidor hi afegeix que és necessària una actuació amb un major calat sobre les màfies que controlen el negoci de la prostitució “i que són els veritables delinqüents”.

LES FRASES

No podem col·locar barreres a tots els camins, perquè afectaríem l’accés a llocs transitats, però sí que ho farem allà on sigui possible
Som conscients que no és fàcil de resoldre, però no ens poden quedar de braços plegats
Rafael Cubarsí (PSC)
regidor de governació de l’ajuntament de palafolls

Sis anys de l’operació Voral

L’any 2012 es va posar en marxa l’anomenada operació Voral, que consistia en la incorporació d’una nova multa administrativa que sanciona l’ocupació del voral de les carreteres per realitzar-hi activitats diversos que no són compatibles amb la seguretat viària.

D’aquesta manera, el Servei Català de Trànsit, mitjançant els Mossos d’Esquadra, van començar a imposar sancions administratives a prostitutes i clients des del juny de l’any passat donant compliment a la modificació de la llei de carreteres de la Generalitat. Durant els primers dotze mesos d’aplicació, el nombre de multes a les prostitutes que se situen a peu de carretera i als seus clients es va reduir a la meitat.

Amb els anys, però, l’activitat pel que fa a la comarca del Maresme s’ha estabilitzat. Diversos ajuntaments, com ara el de Tordera, on la presència de prostitutes s’havia multiplicat, van aconseguir reduir-ne la presència de manera significativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona