Societat

Arrenca amb força la festa major de Vilanova i la Geltrú

Se celebra d’avui fins al 6 d’agost amb cites especials d’aniversari per la Moixiganga, el correfoc, el Ball de Bastons i els Bessons de la Geltrú

L’espectacular cartell musical, l’altre plat fort

Els vilanovins enceten la festa major amb un primer cap de setmana molt potent. I és que demà celebraran el desè aniversari dels Bessons de la Geltrú amb una trobada de bestiari que reunirà una bèstia convidada per cada any de la parella de dracs. La plantada i la cercavila serà a la tarda. I les cites musicals del Tingladu aplegaran avui Adrià Puntí, Joana Serrat, la Brigada i Manel; demà, Tomeu Penya, Quimi Portet, Smoking Souls, Talco i Zoo; i diumenge, el Diluvi, Aspencat, Mala Rodríguez, Oques Grasses i Miquel del Roig. Tot plegat és una mostra de la potència d’un programa de festes que també inclou la celebració de 25 anys de correfoc el dia 28 amb quatre colles convidades; l’endemà, el 25è aniversari de la Moixiganga i el 3 d’agost, la commemoració dels 40 anys del Ball de Bastons, que reunirà a la ciutat cinc colles bastoneres, una d’elles arribada d’Anglaterra. Un seguit d’actes que se sumen a una seqüència ritual riquíssima que inclou diverses cercaviles i seguicis com el de la senyera d’aquesta tarda, el de les colles castelleres amb l’exhibició del dia 29, la cita amb els Falcons de l’endemà, la cercavila de mulasses i la mateixa Nit Major del dia 3 o la cercavila de l’Imaginari del dia 6. Tampoc no hi falten els actes més solemnes que es desplegaran a partir del convit a la festa que pronunciarà l’escriptor i periodista Manuel Cuyàs el dia 4 d’agost. Després del seu parlament sonaran els morterets i el repic de campanes i a la tarda es farà l’ofrena a la Mare de Déu de les Neus amb la cercavila de vigília. L’ofici en honor a la patrona serà l’endemà al matí amb la corresponent cercavila, passada de balls i entremesos, mentre que a la tarda serà la Renovació del vot del poble. Al voltant d’aquest eix s’hi basteixen tot de propostes com els balls amb orquestra, les activitats per a la mainada, els castells de focs artificials, les xerrades, les cites esportives, el teatre i més concerts encara, com les vuit hores de música del dia 30 amb Els Amics de les Arts, Blaumut, Joan Rovira, Buhos... o la cita amb Doctor Prats i la Banda del Coche Rojo del dia 4. El ritual de comiat es desplegarà el dia 6 d’agost amb la Presa de Procuració dels Pabordes 2018, l’adéu als actuals i el Ball de Pabordes amb Los 80 Principales.

La festa

Del 21 al 6 d’agost

www.fmvng.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Planten el Dimoni de les Festes de Maig a Badalona

Badalona
equipaments

Enderrocament “d’urgència” i “per seguretat” de l’edifici de l’Escola de Vela

platja d’aro
sequera

Només 17 hm³ per als regants al Baix Ter

LA TALLADA D’EMPORDÀ
urbanisme

Adjudiquen la rehabilitació de les cases del castell d’Amposta

AMPOSTA
GIRONA

Finalitzen les obres de l’enllumenat d’accés als jardins de les Pedreres

GIRONA
GIRONA

Tallen el pas per sota del viaducte al carrer Pedret per un despreniment

GIRONA
Societat

Mor Tuni Jordana, activista cultural i fundadora de la Gralla de Granollers

solidaritat

Pineda de Mar, Calella i Salou acullen 25 infants ucraïnesos durant tres setmanes

PINEDA DE MAR
patrimoni

El jaciment ibèric de Puig Castellar, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional

Santa Coloma de Gramenet