SANT CELONI (Vallès Oriental)

Presentació d'un doble CD amb obres de Max Havart

Homenatge pòstum

Max Havart és un compositor nord-català que va consagrar la seva trajectòria artística a la música catalana. Amb més de dues-centes sardanes i nombrosos arranjaments per a cobla i altres conjunts musicals, també va compondre ballets, danses, himnes i pasdobles. Jean-Claude Havart, fill del compositor, va impulsar fa temps el projecte de recollir en un doble CD sardanes del seu pare. Finalment, la iniciativa es va poder materialitzar. Va ser la cobla Jovenívola de Sabadell, dirigida per Joan Lluís Moraleda, l'encarregada d'enregistrar 26 sardanes dedicades a 26 poblacions del Principat i Catalunya del Nord en un CD titulat De Saint Laurent... a Sant Quirze. I la mateixa cobla sabadellenca serà l'encarregada de presentar-lo en un concert que se celebrarà a l'Ateneu de Sant Celoni el dia 10 de gener, en el marc del tradicional Concert de Reis. La diada sardanista, però, tindrà un preludi al matí amb una ballada de sardanes, que seran interpretades per la mateixa cobla.

10 de gener. A les 12 del migdia, a la plaça del Comte del Montseny (audició); i a 2/4 de 6 de la tarda, a la sala gran del Teatre Municipal l'Ateneu (presentació del CD i concert). Preu del concert: 6 euros.

Un referent a la Catalunya del Nord

P.G.

Nascut a Perpinyà el 3 d'abril del 1924, el compositor Max Havart va ser també instrumentista de tible i tenora, i impulsor de nombroses cobles rosselloneses. El 1946 es va incorporar a l'orquestra Aspero Jazz, però aviat va exercir d'instrumentista a la cobla orquestra Goze-Lafont. Ell n'era primer clarinet, primer saxo i segon tible i hi va compondre la primera sardana, Campanes del Vallespir. El 1949 va fitxar per a la cobla orquestra més prestigiosa de la Catalunya del Nord, la Combo-Gili, en la qual va tocar tretze anys. A partir del 1967 va ser professor d'instruments catalans al Conservatori de Música de Perpinyà. També va editar un tractat d'instrumentació per a cobla. Entre les seves composicions destaquen un centenar d'harmonitzacions de danses catalanes per a cobla i obres de format lliure, i més de dues-centes sardanes, amb noms tan coneguts com Ceretana, Alt Vallespir i L'avi Vador. Va morir el 2 d'agost del 2006.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni