Societat

DIES DE VI I ROSES

@MariJoJordan

Un jardí interior amb una bella vista

El restaurant dels Iglesias i els Messi celebra el seu primer aniversari obrint un pati
Els Vespres Inedit’s de Damm ofereixen la cervesa dels Adrià i dues tapes en terrasses d’hotel

Fa un any que el Bellavista del Jardín del Norte va obrir portes amb molts atractius per oferir: el nom de Messi, els seus 2.000 metres quadrats ideats com un poble, una cuina cuidada... I ara, per celebrar el seu primer aniversari, habiliten per a l’ús el seu jardí de gespa, un pati interior de l’Eixample que té horari diürn i també s’ha obert als veïns, on prenen cafè els clients i als nens els pinten la cara. Perquè el restaurant té vocació familiar. Molts dels que s’hi acosten saben que Rodrigo Messi és un dels propietaris i van amb l’esperança de veure’l. No és fàcil, és clar. Però és possible. Leo i Antonella, amb amics com Luis Suárez i la seva dona, Sofia Balbi, sopen alguna nit de tant en tant en un dels reservats de la planta superior, on, per cert, no hi falten les seves estimades PlayStation.

És habitual que els admiradors del davanter del Barça no triïn el local per la gastronomia, però aquí hi ha una de les seves gràcies: la cuina és una acurada proposta signada per l’equip reclutat pels germans Iglesias, que tenen el Rías de Galícia, Casa de Tapes Cañota, Espai Kru i Bobo Pulpín a més de ser socis i part del grup elbarri dels Adrià. En breu també obriran Los Chicos, Las Chicas y Los Maniquíes a l’hotel Axel de Madrid.

L’altre ganxo de l’establiment és la recreació d’un poble, que podria ser Rosario (on van néixer els Messi) o qualsevol altre. Hi ha diferents paradetes que emulen el quiosc, la botiga de queviures, una zona per jugar a cartes (allà els avis ensenyen els secrets de la brisca als nets) o a daus, els televisors que transmeten carreres, la barberia... Racons divertits que ens remeten a aquells estius d’adolescència en què escoltàvem Radio Futura, The Police, Michael Jackson... El racó discotequer del Bellavista té joietes de vinil de Fleetwood Mac, Prince, Nina Simone, Earth, Wind and Fire i fins d’Ana Belén i Demi Roussos, que es poden escoltar mentre a uns metres tallen un pernil de Guijuelo.

Tot és obra de l’Equipo Creativo, el mateix que signa el Tickets dels Adrià. En realitat, es nota molt que les propostes són germanes. Si us costa molt aconseguir taula al local d’Adrià, podeu començar per aquest.

El més sorprenent és el bar, dins de l’estructura d’una església amb una campana que vol ser la de Sant Pere (“Una senyora se’ns va enfadar un dia perquè el trobava irreverent, però no ho és, és només un homenatge”) que connecta amb la plaça major, amb llums que emulen els focs d’artifici i unes aixetes que ofereixen aigua arribada directament “de l’altra banda de l’oceà, de Rosario”, tal com expliquen als innocents nens. En el viatge perd la sal, of course.

L’equip de cuina, que treballa com un think tank, disposa de la cap de cuina Mònica Morales, que fa uns arrossos socarrats per llepar-se’n els dits, i el seu germà Rafa (havien estat a la recordada hacienda Benazuza dels Adrià). Conserves (navalles en oli d’oliva, 10 euros), tapes (ous al plat, 10,50; peixet fregit, 21,50), ostres al natural (4,50 la unitat), formatges, peixos, carns, sopes, tonyina vermella, arrossos... Podeu demanar des d’una fideuada fina marinera (21 euros) fins a un llom de tonyina en tataki tebi de poma i nap (26 euros). La carta es basa en el producte però cuida molt l’elaboració i la presentació. A punt de renovar la vaixella, recull plats d’altres restaurants del grup i tocs argentins. I de postres, un pèl de verd urbà amb el cafè.

I parlant dels Adrià, la cervesa que van idear amb Damm, Inedit, torna a ser protagonista dels Vespres Inedit’s, en què es pot gaudir per 9 euros de dues tapes d’autor i una cervesa sibarita en 22 terrasses d’hotels de Barcelona. De 19 a 21 h, fins al 30 de juliol, aquest resulta un pla ideal per després de la feina o per compartir una estona romàntica amb la parella. A la proposta gastronòmica s’hi afegeixen les vistes de molts dels establiments triats, com l’hotel Ohla Barcelona, on dimarts es va fer la presentació, amb el pop amb hummus negre i pebre vermell i l’amanida ibèrica de Romain Fornell. N’hi ha d’altres, com Casa Fuster, Marea Baja, l’hotel W, el Pulitzer, el Duquesa de Cardona, l’hotel España, el Murmuri..., amb propostes també suggeridores.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró