Societat

Conflicte en el transport urbà

El Metro patirà el dotzè dilluns de vaga aquest 24 de juliol

Els sindicats convoquen aturades parcials de 7 a 9 hores, de 16 a 18 hores i de 20.30 a 22.30 hores

El servei del Metro de Barcelona tornarà a patir una vaga aquest dilluns 24 de juliol en tres franges horàries: de les 7 a les 9 hores, de les 16 a les 18 hores i de les 20.30 a les 22.30 hores. El departament de Treball ha decretat uns serveis mínims del 40% a les hores punta (de 7 a 9 hores i de 16 a 18 hores) i del 20% a les hores vall (de 20.30 a 22.30 hores), els mateixos que en les convocatòries precedents.

La mobilització es produeix després que aquest dijous l’alcaldessa Ada Colau decidís incorporar a les negociacions del conveni del Metro de Barcelona al gerent municipal, Jordi Martí, i al coordinador general de Serveis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Eduard Saurina, a més de mantenir a la regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Mercedes Vidal. Tot i això, Colau, després de recordar que ningú podia posar en dubte la sensibilitat social del seu equip de govern, va advertir que en la negociació ’’s’ha arribat al límit pressupostari i legal’’.

En el transcurs de la seva intervenció de dijous passat, l’alcaldessa es va mostrar satisfeta que els representats del comitè d’empresa reconeguessin en les seves recents declaracions que les distàncies per arribar a un acord en la negociació del conveni col·lectiu no estiguessin molt allunyades.

Després de reconèixer que s’ha arribat a un “límit legal i pressupostari” en la negociació, Colau s’ha mostra confiada en què amb la incorporació dels dos nous negociadors, Jordi Martí i Eduard Saurina, a més de Mercedes Vidal, es podrà arribar a una solució que passi per “moure peces dins d’aquests límits”, va reblar.

De moment, es manté la decisió de la direcció de TMB de la setmana passada de retirar l’avançament de 32 euros al mes a tots els treballadors del Metro a compte del conveni que s’està negociant actualment, després que TMB no vegi suficient predisposició dels sindicats a arribar a un acord. Igualment, la direcció va suggerir la possibilitat d’un laude obligatori per part de la mediació del govern, una possibilitat que ha estat rebutjada de totes pel comitè d’empresa.

Després de prop de dos anys de negociacions del conveni col·lectiu, les posicions de les dues parts s’han acostat, però no s’ha arribat a un acord definitiu. Davant d’aquesta situació, la mediació de Treball va proposar que les dues parts se sotmetessin a un arbitratge voluntari, una possibilitat que va ser rebutjada per la part laboral.

La direcció ha demanat al comitè d’empresa que permeti als treballadors del Metro poder votar en una assemblea les propostes de conveni col·lectiu que ha fet tant l’empresa com la mediació, però els sindicats han considerat fins ara que calia seguir negociant i mantenint les convocatòries de vaga per cada dilluns laborable.

Fonts de l’operadora han assenyalat que la proposta de conveni inclou avenços en els àmbits més conflictius com són les contractacions, la jornada laboral o els salaris, que estarien “al límit de la llei de pressupostos”. La direcció vol que el treballadors coneguin directament aquesta proposta i que, en cas d’acceptar-la, es puguin desconvocar les vagues previstes per tots els dilluns laborables, l’11 de setembre i el dia de la Mercè.

Com cada dilluns de vaga, TMB ha emès un comunicat per demanar “paciència” als usuaris de cara a les aturades parcials previstes i que intentin buscar alternatives de transport per evitar cues i aglomeracions per la reducció de freqüències de pas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla