Societat

Societat

Bassa lloa la feina del camp de treball de Montsoriu

La consellera d’Afers Socials valora l’intercanvi cultural i el benefici de l’experiència arqueològica al castell, en el 25è aniversari de l’inici de l’activitat

El camp de treball del castell de Montsoriu, als límits dels termes d’Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, va tenir ahir una visita noble. La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, va voler commemorar el vint-i-cinquè aniversari del camp de Montsoriu. “No només treballa els aspectes purament vinculats a l’arqueologia o la història, sinó també la relació i el coneixement de la realitat social i cultural del país”, va dir.

L’activitat va començar el dia 18 i s’allargarà fins demà passat. Hi prenen part joves de 18 a 30 anys de Rússia, Itàlia, Sèrbia, França, Corea del Sud, Turquia, Mèxic i Catalunya, que ajuden en els treballs de recuperació d’un dels monuments gòtics més importants del país.

A Bassa la van acompanyar, entre d’altres, el president del Consell, Salvador Balliu; els alcaldes d’Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, Pere Garriga i Josep Roquet, respectivament, i la presidenta del Patronat del Castell, Raquel Reyner. La visita va començar per les obres del sector oest, i Bassa va parlar amb els joves.

LA XIFRA

11
camps
de treball ofereix la Generalitat a les comarques de Girona. A Catalunya, n’hi ha 54 i 1.152 places.

El Consell de Joventut i la Gabella

El camp de treball arqueològic internacional del castell de Montsoriu va ser una iniciativa del Consell de Joventut d’Arbúcies (CJA), que el va posar en marxa fa un quart de segle. El Museu Etnològic del Montseny la Gabella, amb seu a la plaça de la Vila d’Arbúcies, és el responsable del projecte tècnic (l’excavació i la classificació del material trobat). Els objectius del camp són descobrir i mostrar el valor del patrimoni del conjunt monumental del castell de Montsoriu i respectar l’entorn natural. Segons informa la Generalitat, en el camp, també hi col·laboren la direcció general de Joventut, l’Agència Catalana de Joventut, el Consell Comarcal de la Selva, el Patronat del Castell de Montsoriu i l’Ajuntament d’Arbúcies. El de Montsoriu és un dels onze camps de les comarques gironines.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró