La Graciela, primera catalana del 2010

El primer nadó que ha nascut a Catalunya aquest 2010 és la Graciela. Va néixer set segons després de la mitjanit a l'hospital Sant Joan de Déu, a Esplugues de Llobregat. Els seus pares són la Lucrecia Akeng –originària de Guinea Equatorial– i en Rafa Noguera, i viuen a Collbató (Baix Llobregat). La nena va pesar tres quilos i 180 grams, i el part no va tenir complicacions. A la set de la tarda, la mare va començar a sentir un dolor «molt fort i seguit» fins poc després de la mitjanit. «Ha estat el part més dur que he tingut», va dir la mare. La Graciela, que també ha estat el primer nadó de l'any a tot l'Estat, té tres germans d'entre 7 i 21 anys. Un encara resideix a Guinea Equatorial i els altres dos van arribar a Catalunya fa tres mesos. La seva mare ja ha tingut sis fills, però dos van morir. De fet, a la nounada li han posat Graciela perquè aquest era el nom d'una filla de Lucrecia Akeng que va morir fa tot just un any.

Els pares i la nounada van rebre la visita, ahir al migdia, de la consellera de Salut, Marina Geli, que va explicar que el nombre de nadons nascuts a Catalunya durant el 2009 va disminuir per primera vegada des de l'any 2000. Així, en l'última dècada la natalitat catalana ha pujat un 55%, mentre que el 2009 es va tancar amb una baixada del 2% en els naixements. Dels 89.000 naixements del 2008 es va passar als 87.000 del 2009. Segons Geli, aquestes dades són degudes a la crisi econòmica, que ha comportat un descens de la immigració, però no del nombre de fills per parella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona