Societat

Societat

Consens per reclamar ajuts per allotjar els temporers

Crítiques dels alcaldes del Segrià al síndic de greuges per haver visitat, sense avisar, campaments de treballadors agraris

El Consell del Segrià diu que no té mitjans per eradicar els assentaments

Alcaldes, partits i entitats estan d’acord amb la necessitat de recuperar els ajuts que rebien els municipis, però també empreses, per a la creació i gestió d’allotjaments per als temporers de la fruita.

Aquestes subvencions, eradicades per la crisi i les retallades de les institucions, permetrien ampliar, adequar o, fins i tot, crear nous allotjaments i albergs si finalment es constata que fan falta llits per acollir més treballadors agraris. El que també tenen clar totes les parts és que actualment hi ha espais poc dignes i que vulneren els drets bàsics de les persones, però que no s’han pogut eliminar. I el que és pitjor, que hi ha temporers que no els deixen perquè els prefereixen abans d’haver de gastar diners en allotjament, segons alguns els alcaldes. Igualment, hi ha joves sense papers i que fugen de l’administració per por de ser detinguts.

La presidenta del Consell del Segrià, Maria José Invernon, va explicar ahir que “hem fet molts esforços, però no hem aconseguit eradicar el 90% dels assentaments”, la majoria il·legals o adequats en qualsevol espai sense condicions. “Els pagesos fan el que poden”, va afegir-hi la presidenta comarcal, que també va elogiar la feina de Càritas i de Creu Roja.

No obstant això, Invernon i altres alcaldes del Segrià es van mostrar molt crítics amb el síndic de greuges, Rafel Ribó, que fa unes setmanes va visitar d’ofici algun d’aquests assentaments. L’alcalde de Torres de Segre, Josep Ramon Branzuela, va lamentar que no se l’avisés de la visita i que, a sobre, només visités un campament il·legal. Xavier Rodamilans, alcalde accidental de Lleida, va insistir ahir en la necessitat de coordinar esforços entre institucions i entitats.

LA XIFRA

7.000
habitants
té ara Aitona, quan el padró és de 2.500, cosa que demostra l’allau que ha d’assumir l’Ajuntament.

Reivindiquen un alberg públic a Lleida

ERC i la plataforma Fruita amb Justícia Social, que agrupa la Crida per Lleida-CUP, CGT, Papers per Tothom i Casal Popular de Joves, han reclamat un cop més un alberg públic per a temporers a la ciutat de Lleida. Celebren que la Paeria s’avingui a planificar millor la campanya d’estiu, com aquestes entitats reclamen des fa anys, i lamenten que s’hagi tardat a reaccionar, ja que mentrestant hi ha una setantena de persones malvivint al carrer cada dia per manca d’aquest allotjament públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona