Societat

crònica

Són treballadors, no soldats

Els pantalons de color marró clar, d’un teixit aspre, d’un tall antiquat, els delaten. Són els treballadors d’Eulen que després d’acabar el seu torn a l’aeroport del Prat es canvien només la camisa, una peça d’un color verd oliva de disseny antic i aire militar, i es presenten a l’assemblea que ha de decidir el futur de la mobilització vestits amb la meitat de l’uniforme que han de portar a la feina. El detall de la roba no és un fet menor, ja que una de les moltes queixes que acumula aquest col·lectiu de treballadors de la seguretat és la nefasta qualitat de la vestimenta que els obliga a portar Eulen i que els dona l’aparença patètica de soldats mal aparellats d’una república perduda en els confins del planeta.

No només és lletja la roba –que això per si sol no seria motiu de queixa– sinó que a més a més és poc funcional. Les queixes venen per la mala qualitat del teixit amb què estan fets els pantalons i la nul·la funcionalitat de la camisa, ja que els treballadors estan ajupint-se i aixecant-se constantment per revisar maletes i passatgers que han fet sonar l’arc, circumstància que fa que la roba s’escapi de dins del cinturó, fet que els ha originat en més d’una ocasió l’advertència dels caps de torn que vetllen, també, perquè la uniformitat sigui perfecta. Molts treballadors discrepen també de la necessitat de dur la defensa lligada al cinturó, que els dificulta els moviments, i es queixen de les normes de funcionament que es veuen obligats a complir, amb jornades de fins a 10 hores amb només mitja hora de descans per dinar, fet que converteix la seva feina en un suplici i un exercici més propi de soldats entrenats per suportar situacions límit. Però els treballadors d’Eulen a l’aeroport són només això, treballadors, mal vestits i pitjor remunerats, i no, no són soldats disposats a suportar-ho tot.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona