Societat

Conflicte laboral al Prat

Els vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat mantenen la vaga indefinida

L’assemblea de treballadors rebutja la proposta de mediació de la Generalitat amb 150 vots en contra, 36 a favor i un vot nul

La consellera de Treball, Dolors Bassa, demana replantejar les condicions en què es fan les licitacions públiques

L’assemblea dels vigilants dels controls de seguretat de l’aeroport del Prat, de l’empresa Eulen, ha rebutjat aquest diumenge la proposta d’acord plantejada pel departament de Treball i, per tant, aquesta mitjanit començaran una vaga total i indefinida. Fins a 150 dels 187 assistents han votat en contra del plus salarial de 200 euros en 12 pagues, proposat per la Generalitat. La participació ha superat el 44% de la plantilla.

En canvi, una minoria de 36 persones preferia acceptar aquest increment i desconvocar la vaga. A més, s’ha registrat un vot nul. La resta de millores laborals incloses en la proposta d’acord de la Generalitat, com el reforç de personal i l’augment de la plantilla en època estival, no s’han portat a votació perquè els treballadors ja els van donar per acceptats a l’assemblea de dijous.

Pocs minuts després de fer-se públic el resultat, la consellera de Treball, Dolors Bassa, ha comparegut per afirmar que el resultat “està molt clar”. Bassa ha començat agraint al comitè que convoqués aquesta segona assemblea, per després assegurar: “No podem dir que estiguem o no decebuts, és el que democràticament ha sortit”.

Segons la consellera, “hem intentat acostar posicions al màxim possible, avui mateix hem estat parlant amb les dues parts, però l’empresa estava totalment tancada a moure cap punt de la mediació, mentre que els treballadors, com s’ha vist, legítimament volen més”. Al seu entendre, no són discrepàncies insalvables “però la feina del departament ha acabat, i ara toca a l’empresa, a Aena i als treballadors buscar una solució”.

Dit això, Bassa ha volgut deixar clar que el de l’aeroport de Barcelona no es tracta “d’un problema puntual”. “Avui mateix ens han comunicat que els treballadors d’Eulen a Madrid han convocat reunions per demà. Per tant, entre tots ens hem de replantejar com es fan les licitacions públiques, i apostar més per la part del servei públic que per la part econòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona