Nit d'èxtasi i somnis

Els Reis Mags d'Orient repartiran avui il·lusions malgrat l'amenaça de pluja a bona part de la demarcació

Els més petits es preparen per viure avui la nit més màgica de l'any. Tot està preparat per rebre Melcior, Gaspar i Baltasar.

La de Tarragona compleix cent anys.

La cavalcada de Tarragona complirà el seu primer centenari i per commemorar-ho, s'ha millorat la seguretat de les plataformes de totes les carrosses. La novetat, bastant imperceptible i poc visual, es complementarà l'any que ve, quan es preveu que la majoria dels elements de les carrosses s'hauran modernitzat i renovat, a càrrec d'artistes i gent de la ciutat. Pel que fa a la cavalcada i el seu recorregut, la d'enguany serà un calc de la d'anys anteriors, sempre que el temps ho permeti i la pluja no aigualeixi la nit més especial i més màgica de l'any. Ses Majestats arribaran a Tarragona per mar, a un quart de set de la tarda, a les escales Reials del Moll de Costa, on s'adreçaran als més petits i a les seves famílies, tot rememorant l'odissea del seu viatge i radiografiant l'actualitat. A les set està previst que arrenqui la cavalcada des de la plaça dels Infants fins a la plaça de la Font. Enguany, tota la rua serà retransmesa per La 2 de TVE a Catalunya, que farà una programació especial per donar a conèixer la ciutat, des de les 7 de la tarda fins a les 9 del vespre.

A Reus, estrenen carrosses.

Cinc carrosses s'afegiran al seguici que acompanya els Reis Mags en la seva exhibició pels carrers de Reus: una imita una cova de carbó, una està repleta de joguines i les tres restants s'han guarnit amb elements de fantasia. El recorregut de la cavalcada no canvia i com ja és tradició, els Reis arribaran amb helicòpter a dos quarts de cinc de la tarda, però la cavalcada no començarà fins dues hores i mitja més tard, perquè abans, Ses Majestats faran una visita als nens i nenes ingressats a l'hospital de Sant Joan i als avis del sociosanitari, així com també als de la residència de l'ICASS al passeig Mata. En cas que la pluja fes acte de presència, l'organització es plantejaria fer arribar els Reis o bé en quadrigues o en taxi.

Castell de focs a Cambrils.

Per mar: els Reis Mags arribaran a Cambrils a bord d'un vaixell. La seva arribada es preveu a les set del vespre al moll de les Escales Reials i ho anunciarà un gran castell de focs. El recorregut de la cavalcada no ha variat, però durant l'itinerari Ses Majestats recolliran les cartes dels més menuts al parc del Pescador i a la plaça d'Espanya. D'altra banda, enguany, s'han remodelat les carrosses antigues, que conviuran amb les que ja es van estrenar fa dos anys i els Reis Mags d'Orient repartiran els regals casa per casa el dia 6 a partir de dos quarts de deu del matí.

Alternatives al Tarragonès.

Els infants de Torredembarra poden estar tranquils, i és que encara que avui la pluja obligui a cancel·lar la tradicional cavalcada, al municipi se les han empescat perquè els infants puguin veure les flamants carrosses de Ses Majestats. Així, si avui el mal temps impedeix fer el recorregut habitual, ja s'ha anunciat als nens i nenes que tindran una segona oportunitat demà a les 18h, quan s'organitzaria una cavalcada de comiat des del carrer Pompeu Fabra.

Si no hi ha cap contratemps, però, està previst que els Reis arribin avui a les 17.30h al barri de Baix Mar. A les 19.15h, faran parada al barri de Clarà, i finalment a les 20h faran la cavalcada pel centre del municipi.

A Salou, l'arribada de la delegació reial està prevista a les 18.30h al port i repartiran els regals a l'ajuntament.

A tots els racons del Baix Penedès.

Melcior, Gaspar i Baltasar hauran de fer mans i mànigues a les principals ciutats del Baix Penedès per tal que la seva màgia pugui arribar a cadascun dels barris. Al Vendrell, els tocarà fer dues cavalcades: una pels barris marítims, i una segona pel centre del Vendrell. Per fer-ho encara més difícil, ambdues desfilades començaran simultàniament a les sis de la tarda.

A Calafell, Ses Majestats recolliran de quatre a sis de la tarda les cartes dels infants tant del nucli de Calafell Poble com de Calafell Platja als seus teatres municipals. La cavalcada començarà a les 19h, i enllaçarà els dos barris. Seran, però, els del nucli de Segur els que veuran arribar els Reis en vaixell a les 17h. El barri tindrà la seva pròpia cavalcada.

Valls i l'Alt Camp

. Els Tres Mags d'Orient arribaran quan faltin cinc minuts per les set de la tarda en tren i procedents de Picamoixons. La mainada els podrà donar la benvinguda a la plaça de l'estació i si no plou els podran seguir fins a la plaça del Pati on Melcior, Gaspar i Baltasar donaran consells als infants per tot el 2010. Si la pluja fa acte de presència, la saltació de ses majestats es traslladarà al Centre Cultural.

A Alcover els tres reis entraran a cavall pel passeig de l'Estació (18.30 h) i cavalcaran fins a la plaça Nova, on hi haurà una projecció en vídeo. Després, els Reis Mags aniran casa per casa a donar els regals a la mainada. Al Pla de Santa Maria, els Tres Reis seran rebuts a la plaça de Sant Jordi i aniran fins a la plaça de la Vila on llegiran el missatge anual a tots els nens i després entraran a totes les cases per lliurar els regals.

A Bràfim, tot és a punt perquè aquesta tarda (18.30 h) el rei ros, el rei blanc i el rei negre entrin a la plaça de l'Església.

La cavalcada enfilarà l'avinguda Coronel Oller, de Vallmoll, a dos quarts de set de la tarda i els nens es podran retratar amb els Reis a la tarima que hi haurà a la plaça Major.

Repartiment d'il·lusió a la Conca.

A Montblanc, els Reis iniciaran la cavalcada des de l'avinguda Manel Ribé que finalitzarà a la plaça Major a on seran rebuts per les autoritats. La visita de Ses Majestats per l'Espluga de Francolí inclourà l'adoració del pessebre vivent a la plaça de l'Església i que s'ha recuperat enguany amb les típiques escenes als baixos de la rectoria.

Reis Mags a sobre de cucaferes, a Tortosa

gustau moreno

L'arribada de Ses Majestats els Reis Mags d'Orient a Tortosa serà en vaixell, a partir de les sis de la tarda, portats pel corrent del riu Ebre. Però després del desembarcament a la platja fluvial de Ferreries i d'un primer recorregut per aquest barri tortosí, el seguici reial arribarà a les set del vespre a la plaça de l'Ajuntament, on seran rebuts per l'alcalde Ferran Bel i per la resta de la corporació municipal. Tot seguit, i des de la plaça d'Espanya, s'iniciarà la Gran Cavalcada de Reis, que Tortosa ha volgut dedicar enguany a la màgia del circ. Tot i així, la principal novetat de la cavalcada serà que els Tres Reis Mags recorreran el centre de la ciutat dalt de tres cucaferes, que és l'element del bestiari popular més representatiu de Tortosa. «Els Reis Mags desfilaran pels carrers de la ciutat, damunt dels trons reials i enfilats a les cucaferes», va anunciar fa uns dies el director artístic de la cavalcada de Reis, Domingo Tomàs. L'organització confia que la pluja no espatlle la cavalcada, però ahir al vespre ja es treballava en un pla alternatiu, en cas que el seguici no es puga fer al carrer. Amb tot, Tomàs va dir que la decisió final no es prendrà fins avui mateix al migdia. A Deltebre, els Reis Mags també arribaran pel riu Ebre. En concret, Ses Majestats desembarcaran a l'embarcador del Maset a les 17.30 hores, des d'on començarà una cavalcada que enguany recorrerà prop de vuit quilòmetres. Així, la cavalcada de Reis de Deltebre arribarà fins al carrer Pintor Sorolla, tot i que Ses Majestats faran tres aturades per repartir regals a la parròquia de Sant Miquel, a la plaça de l'Ajuntament i a l'església de l'Assumpció. En el cas d'Amposta, els Reis Mags arribaran a les 18.30 hores a l'embarcador. El seguici de Ses Majestats farà el recorregut habitual, fins acabar a la plaça de l'Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona