Societat

terrorisme

atropellament mortal

Detecten una segona furgoneta sospitosa als afores de Vic

El vehicle es va localitzar al polígon Mas d’en Prat, entre la capital d’Osona i Manlleu

La zona es va desallotjar i a última hora s’esperava la intervenció dels Tedax

Els Mossos van explicar que a Osona no hi havia més intervencions

L’alarma a Osona va saltar a les set de la tarda, quan alguns vianants que transitaven pel Mas d’en Prat van reconèixer la matrícula 7082JWD, que s’havia difós com la del vehicle sospitós d’estar vinculat amb l’atemptat de Barcelona, en un cotxe aparcat a la zona de l’antiga carretera de Manlleu, just davant de diversos establiments de menjar ràpid i a prop d’una gran superfície de material esportiu. Els cossos policials, però, feia estona que tenien controlada la furgoneta blanca per si detectaven algun moviment sospitós o alguna persona l’anava a recollir.

La notícia va córrer per les xarxes socials, i al cap de poca estona un munt de curiosos es van acostar a la zona o s’aturaven a peu de carretera per fotografiar el vehicle sospitós. En paral·lel, els encarregats del Burger King –l’establiment més proper– es tancaven al local en espera d’ordres de la policia.

El polígon, desert

Uns minuts després, els primers agents uniformats dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Vic apareixien a l’entorn del vehicle i establien un primer perímetre de seguretat. De mica en mica, i amb l’arribada de les forces antiavalots, la distància de seguretat es va anar ampliant fins a arribar a superar els 300 metres, evitant que cap persona estigués en línia amb un vehicle que podia contenir explosius.

A mesura que s’anava allunyant les persones del nucli del possible perill, també es feia tancar les indústries, oficines i establiments d’aquesta part del polígon Mas d’en Prat, conegut pel fet de ser l’antiga carretera que connecta les dues grans poblacions d’Osona, Vic i Manlleu. A les vuit del vespre, la zona industrial des de la fàbrica de Girbau fins al solar de l’antic Roc34 estava completament tallada al trànsit i tots els establiments d’aquesta recta també havien abaixat la persiana.

Dubtes i espera

Amb la zona de seguretat establerta i la zona més propera a la furgoneta desallotjada, els cossos policials van establir una guàrdia al voltant del cotxe en l’espera de l’arribada dels Tedax. En aquest temps d’espera, els rumors i diverses informacions d’actes violents o detencions vinculades a l’atemptat que es produïen a Osona arribaven constantment. Fonrs policials van confirmar que a Vic i a la comarca d’Osona només hi havia oberta la investigació per la presència de la furgoneta a l’aparcament del polígon.

Els Tedax van arribar a la zona al voltant de les nou del vespre, tot i que en el moment de tancar l’edició es trobaven pendents d’intervenir per descartar la presència d’explosius en el vehicle sospitós. I és que, segons van explicar fonts policials, en l’engranatge de tota la investigació de l’atemptat a Barcelona s’anaven prioritzant intervencions, i l’autorització per obrir la furgoneta encara no arribava. Fonts de la policia catalana també van comentar que, en cas de no haver-hi explosius en el vehicle, seria traslladat en alguna ubicació segura perquè pogués entrar en acció la policia científica a la recerca de proves o pistes que puguin esclarir el fets.

Un dels grans dubtes que la policia no va voler detallar i que caldrà investigar és si la furgoneta blanca es va aparcar a la zona de Vic després de l’atemptat, en les hores prèvies o ja hi era des de jornades anteriors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia