Societat

Oci

Que no pari el moviment!

L’estiueig a Tossa complementa l’oferta de la Vila Vella i dels locals de restauració amb activitats a l’aire lliure

La sessió diària de tai-txi a la sorra aplega una quarantena de persones

A la platja Grana l’estiu s’hi fan classes de ioga i zumba i alhora concerts amb discjòqueis

T ai-txi de dia i discjòqueis de nit. Aquest és un dels resums de l’estiu del 2017 a Tossa de Mar. La platja és utilitzada per a activitats a l’aire lliure a totes hores, perquè el públic “que ve a Tossa, que és un públic familiar, tingui possibilitats de fer coses”, explica el regidor de Festes i Joventut, Ignasi Sallés (Tossa Unida).

Aquesta setmana, per exemple, han coincidit amb poques hores de diferència l’edició d’aquest any del Tossa Carnaval Summer Festival, que va aplegar el 14 d’agost –des de la tarda fins a la matinada– unes set mil persones, segons informa l’Ajuntament, i les sessions de relaxació. A la tarda hi va haver zumba i, a partir de dos quarts de vuit del vespre, van actuar els discjòqueis Jordi MB, Fleky, AAC, Eric Martín i Dicha. És una festa que fa anys que organitzen l’Ajuntament, que vetlla pel muntatge i el so de l’espectacle, i les colles de carnaval, que tenen bar i xous propis.

Segons Sallés, l’Ajuntament organitza a la platja classes de zumba o tai-txi que es podrien fer en un espai privat. S’intenta que el visitant disfruti de l’aire lliure. “A banda d’anar a la platja o a un restaurant, la gent es pot afegir a la classe de zumba [els dissabtes a la tarda] o té la possibilitat d’assistir a un concert, com el del dia 14. A més, el dissabte 26 hi ha prevista la rua de carnaval i el mes que ves a la Vila Vella es podria organitzar la primera edició del festival de música electrònica Fort.”

A l’estiu, les classes de tai-txi a la sorra de la platja Gran es fan des del 2006. El tècnic d’Esports de l’Ajuntament, Lluís Carrillo, explica que hi solen assistir 45 persones de mitjana. L’activitat té lloc del 31 de juliol al 27 d’agost, de nou a deu del matí i de dilluns a dissabte. Hi ha tossencs de primera residència, tossencs de segona i estiuejants. Francesc Quílez és el monitor des de fa quatre anys. Cap al final de la sessió del dimecres, els demana que es concentrin en la respiració. “Segur que avui és el millor dia de la vostra vida”, els diu. Els diumenges la classe és de ioga.

“Tai-txi més pràctic i proper”

La majoria dels practicants de tai-txi són dones. “Nosaltres fem un tai-txi més pràctic i proper. Es tracta de començar el dia amb calma i bones intencions. Fer-ho aquí a fora, a la platja, amb sol i vent, és espectacular”, diu el monitor, que agraeix la feina de l’Ajuntament. Carrillo destaca que el consistori ofereix les classes de manera gratuïta a l’estiu gràcies al suport d’una desena de patrocinadors.

Maria Carme Danés és una veïna de Manlleu que té un apartament a Tossa. “Cada any m’hi he apuntat [al tai-txi]. Em va bé per a l’ansietat i aquí, a la platja, és estupend.” Maria Carme Danés diu que li agrada fer aeròbic i ballar. Molt a prop seu té ganes de dir-hi la seva una dona. Montse Bolívar, de 89 anys, és de Barcelona. Diu que ha de fer exercici per millorar la mobilitat, i que li va molt bé, el tai-txi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona