Societat

municipal

urbanisme

Mataró millorarà el Triangle mentre no s’hi fa la biblioteca

El solar, convertit en un immens aparcament, s’acabarà asfaltant i s’instal·larà enllumenat com reclamaven els veïns

L’Ajuntament aposta per situar-hi l’equipament cultural, el quart de la ciutat

L’anomenat Triangle del barri de Molins de Mataró, on l’Ajuntament preveu situar la quarta biblioteca de la ciutat, es condicionarà tal com reclamaven els veïns de la zona. Sense projecte concretat ni calendari per al futur equipament cultural que haurà de dependre de la xarxa de la Diputació, els terrenys municipals, que ocupen més de 13.200 m², fa dècades que s’utilitzen com a aparcament. Tot i la provisionalitat de l’ús, l’associació de veïns de Molins reivindica la millora de l’espai. De fet, fa uns mesos va arribar a recollir un miler de signatures per exigir a l’Ajuntament que adeqüés el solar perquè els usuaris que hi deixen el cotxe ho facin en millors condicions de seguretat.

Les obres, que tot just ara s’han començat, tenen un pressupost d’uns 50.000 euros i preveuen desbrossar i anivellar la finca amb una barreja de sauló i de ciment. També es farà una escala d’accés amb graons de fusta a tocar de la riera de Cirera, se substituirà l’enllumenat interior, que ara consta de dos pals de fusta amb quatre projectors, per quatre columnes noves, i s’arranjaran els talussos. Carmelo Sánchez, membre de la junta de l’entitat veïnal del barri, explica que, tot i que inicialment pensaven que amb aquests treballs no n’hi havia prou i reclamaven que s’asfaltés definitivament el solar, defensa que l’Ajuntament en una segona fase que es portaria a terme cap al Nadal ja preveu aquesta possibilitat. “El que es fa ara és un tractament que servirà de base per posar-hi el ciment més endavant”, assegura. A més, indica que, tal com s’havia demanat, es crearà una zona de 400 m² perquè els gossos puguin anar sense corretja i córrer lliurement. “Estem satisfets, perquè finalment ha atès les nostres demandes”, hi afegeix Sánchez.

Zona d’equipaments

L’Ajuntament de Mataró recorda que aquest àmbit està qualificat com a zona d’equipaments, de manera que les actuacions que es portaran a terme han de tenir en compte el possible desenvolupament urbanístic futur. En aquest context, a banda de la biblioteca, l’espai és prou gran per situar-hi algun servei més i els veïns de Molins però també de Cirera i del Camí de la Serra van consensuar i presentar un projecte abans que esclatés la crisi econòmica que preveia també un centre cívic amb casal de joves, una sala cultural per a unes quatre-centes persones i un aparcament subterrani.

LA FRASE

Estem satisfets perquè al final l’Ajuntament ha atès les nostres reivindicacions
Carmelo Sánchez
associació de veïns molins

LES XIFRES

13.221
ocupa en total aquest solar on en un futur s’haurà de construir la quarta biblioteca de la ciutat.
50.392
euros
és el cost de les obres que l’Ajuntament de Mataró està duent a terme actualment al Triangle de Molins.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia