Societat

resposta al terrorisme

Onada solidària de les entitats amb les víctimes, a Cambrils

Els membres de govern es van reunir ahir i avui se celebrarà una junta de portaveus

Continuen els actes de suport espontanis i de les organitzacions en solidaritat amb els afectats pels atemptats

Transcorregudes les primeres jornades de l’impacte emotiu de l’atemptat de Cambrils, l’Ajuntament d’aquesta població del Baix Camp treballava ahir per tirar endavant una sèrie d’accions en homenatge a les víctimes. Després que ahir els membres de govern compartissin informació i parer sobre la qüestió, aquest matí està prevista una reunió de la junta de portaveus que es considera decisiva per acabar de perfilar les accions a dur a terme. La previsió és que al voltant d’aquesta segona cita política es concretin ja públicament els detalls de les futures accions.

Paral·lelament, la societat civil continuava ahir mobilitzada per expressar la seva solidaritat amb les víctimes dels atemptats. De manera similar al que havia passat en les darreres jornades, persones anònimes continuaven expressant de espontàniament les seves mostres de solidaritat a l’entorn dels llocs dels fets i les entitats enviaven missatges de suport i d’homenatge.

Entre les darreres, els nedadors i nedadores del Cambrils Club Natació van voler manifestar, aquest diumenge, la seva solidaritat amb les víctimes dels atacs terroristes a Cambrils i Barcelona com ho saben fer millor: nedant al mar. “El fet d’actuar amb normalitat és el millor que es pot fer en moments així, a més a més de mostrar als fanàtics i integristes assassins que no se’n sortiran i que no tenim por”, asseguraven des del club.

“Alhora, hem volgut transmetre un fort agraïment i una abraçada solidària a les forces de seguretat, al personal sanitari, als bombers i a tots els professionals d’aquest país que tant s’han esforçat aquests dies per pal·liar les nefastes conseqüències dels atemptats en les víctimes, els seus familiars i la població en general. Sense ells, encara en sentiríem molt pitjor”, continuava el comunicat enviat. De fet, el Cambrils Club Natació té diversos membres que formen part d’aquests grups professionals.

Per portar a terme l’acte solidari, una setantena de persones es van trobar a la caseta del club, a la platja del Cavet de Cambrils, diumenge a dos quarts de dotze del migdia, i així poder fer les braçades solidàries al centre d’entrenament d’aigües obertes. A més a més dels nedadors i familiars, també van participar en l’acte dos regidors de l’Ajuntament de Cambrils, Eduard Pellicer i Antonio Laguna, així com el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Reus, Jordi Cervera.

Per començar l’acte, els nedadors van fer una gran rotllana i van mantenir un emotiu minut de silenci. Tot seguit van anar a nedar, portant un llaç negre als banyadors en senyal de dol i davant de la mirada sorpresa dels nombrosos banyistes que hi havia.

Els botiguers, agraïts

Dins de l’àmbit econòmic i social del municipi de Cambrils, la unió de botiguers de la localitat costanera va donar les gràcies “als membres del cos dels Mossos d’Esquadra, Policia Local, serveis d’emergència, serveis de contravigilància, hostalers i totes aquelles persones anònimes que amb el seu comportament exemplar han impedit una tragèdia més gran a Cambrils”. Els botiguers cambrilencs expressaven la seva gratitud per la ràpida neutralització dels terroristes i per la professionalitat i valentia dels participants en el dispositiu de seguretat. L’entitat comercial també enviava les seves condolences als familiars de les víctimes.

Així mateix, unes quatre-centes persones de la comunitat islàmica de Cambrils es van concentrar diumenge a la tarda a la mesquita del municipi en rebuig dels atemptats.

Se’ns estigmatitza com a col·lectiu i com a religió
Mohamed Said Badaoui
portaveu de la comunitat musulmana del baix camp
Actuar amb normalitat és el millor que es pot fer en moments així
Cambrils Club Natació
Volem agrair el comportament exemplar dels Mossos, la Policia Local i els serveis d’emergència
Unió de Botiguers de Cambrils

Condemna des del col·lectiu musulmà del Baix Camp

“Doblement dolguts.” Aquest era el sentiment que expressava ahir el portaveu de la comunitat musulmana del Baix Camp, Mohamed Said Badaoui, amb relació als recents atemptats terroristes, en el transcurs d’una entrevista a LaNova Ràdio. Segons Badaoui, els membres de la comunitat musulmana se senten afectats perquè els atemptats “han passat a casa nostra” però també perquè se’ls “estigmatitza com a col·lectiu i com a religió”. Badaoui va afirmar sentir “impotència” davant dels fets i es va solidaritzar amb les víctimes, però també va lamentar “sentir-se assenyalats amb el dit” després dels atacs.

Pel portaveu de la comunitat, s’haurien de buscar “els factors” pels quals els terroristes “arriben a aquest extrem”. Uns factors que, al seu parer, no es poden reduir únicament a l’element religiós. “Per què passen aquestes coses?”, es va preguntar, alhora que citava elements “econòmics, socials, de pertinença i també religiosos, però no només”, que hi influirien. “Les primeres víctimes dels atemptats som els musulmans”, va dir el portaveu.

Sobre les condicions que permetrien evitar en el futur aquest tipus de fets, Badaoui va dir que “hem de formar grup i treballar tots junts” per fomentar la convivència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona