Societat

resposta al terrorisme

Nova concentració de rebuig als atemptats

La convoca el Fòrum Ciutadà de Lleida, que agrupa més de 40 entitats d’immigrants

El col·lectiu Fòrum Ciutadà per la Cohesió Social (Foccs) va convocar ahir a la tarda una concentració amb un minut de silenci per rebutjar les guerres, el terrorisme o tot tipus de violència. En el decurs de l’acte, estava previst llegir un manifest per la pau i col·locar espelmes en homenatge i record per les persones que estan patint després dels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils.

Aquest diumenge, els col·lectius d’immigrants, organitzats a través del Foccs, van reunir-se i van acordar unir-se a la convocatòria que també es farà en altres localitats del territori per manifestar el seu rebuig als atemptats. Igualment, tenen previst celebrar una manifestació de rebuig als atemptats divendres vinent a la tarda pel centre de Lleida.

El Foccs, que agrupa més de 40 col·lectius d’immigrants de la ciutat, treballa per potenciar el coneixement de les diferents cultures d’arreu i fomenta la seva participació en la ciutat per millorar la convivència i la cohesió social. Aquesta entitat fa visible el treball col·lectiu de les diferents entitats i potencia la cohesió social mitjançant projectes de sensibilització que pretenen acostar les cultures i tradicions dels diferents països.

D’altra banda, el grup municipal de la Crida per Lleida-CUP va proposar divendres passat demanar la convocatòria d’una reunió de l’Assemblea Municipal de les Religions de Lleida.

La formació considera que la catalana “és una societat acollidora” i que en aquests moments “convé estrènyer llaços i treballar de manera unitària per combatre la intolerància, l’odi i el racisme”.

Per això, aquest grup municipal ha demanat que es reuneixi aquest òrgan de participació, en el qual participen les diferents tradicions religioses i espirituals que tenen fidels i seguidors a la ciutat, i que té com un dels seus objectius bàsics el foment del respecte a l’alteritat i la convivència a la ciutat, sota el prisma de la cultura de la pau i els drets humans.

La Crida per Lleida recorda que cal prevenir el municipi de pràctiques racistes i xenòfobes, com va proposar en una moció que es va presentar al gerent i que va ser rebutjada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA