A Caldetes s'hi viu bé, però...

Els veïns de Caldes d'Estrac destaquen la tranquil·litat i l'equilibri que tenen entre el termalisme i la muntanya, però alerten que pot esdevenir un poble dormitori si no hi ha millora del comerç

A Caldetes s'hi viu molt bé. Aquest és el sentiment de pertinença i satisfacció que tenen els veïns que han participat en el procés per engegar el que ha de ser el pla de futur del municipi del 2020. Les opinions dels ciutadans en les taules rodones, organitzades segons diferents temàtiques de treball, van tenir lloc els mesos de maig i juny. Les conclusions que s'han donat a conèixer ara i que recullen 78 aportacions fetes pels veïns apunten el que té de bo el municipi i el que és millorable. Així, la tranquil·litat és un dels factors clau a destacar i també l'equilibri que s'ha sabut trobar al municipi, entre el termalisme, el mar, la muntanya i la cultura. Tot i això, els caldetencs critiquen la poca integració del poble i alerten del perill que el municipi pugui convertir-se en un poble dormitori, si es té en compte la poca activitat comercial que hi ha. Prenent nota d'aquest punt feble, l'alcalde de Caldes d'Estrac, Joaquim Arnó (CiU), va anunciar la necessitat d'un pla turístic per afavorir que les empreses i les destinacions turístiques millorin la seva competitivitat i es pugui dinamitzar comercialment el municipi. Els preus elevats i la falta de modernització dels locals, així com la inexistència d'associacions de comerciants són alguns dels principals problemes que fa temps que té el sector. Els veïns també expressen el malestar per les obres de reforma del mercat municipal, que fa dos anys que duren, i reclamen actuacions per dinamitzar-les.

La poca activitat comercial seria un dels punts febles, però també assenyalen que s'hauria de millorar la comunicació entre l'Ajuntament i la implicació dels joves en les activitats que es fan. Millorar la mobilitat del trànsit pels forts pendents que hi ha i fer més accessible el centre i el Camí Ral per als vianants. L'elevat preu dels habitatges és un altre dels aspectes negatius que es detecten, i per això cal apostar més per la rehabilitació. Entre les prioritats dels veïns també hi ha la de portar a terme una prova pilot per resoldre de manera definitiva l'estancament d'aigües al tram final de la riera, un cop aquesta ha estat canalitzada. El document també recull la puntualització que fan els caldetencs sobre la forta bipolarització política que històricament ha dividit convergents i socialistes.

Un cop recollides les propostes, s'hauran de crear les comissions de treball per dissenyar el pla d'actuacions de futur a curt, mitjà i llarg termini.

La fundació Palau i l'hotel Colon

Els veïns consideren que caldria integrar més bé al poble la fundació Palau i l'hotel Colon. Es tracta de dos dels potencials, la cultura i el termalisme, que explota el municipi. Des de fa uns anys, la creació de la fundació que descobreix més obres de Picasso, i la transformació del nou hotel a primera línia de la costa, han donat a conèixer a l'exterior el municipi de Caldes. Tot i això, l'opinió general és que s'hauria de fer més proper als que ho tenen al costat de casa. El passeig marítim dels Anglesos, amb la preservació dels edificis modernistes, així com l'entorn natural del parc de Can Muntanyà, són uns altres aspectes a treballar. En aquest paratge, els veïns proposen un nou centre cívic i també reconvertir la casa de fusta en el punt d'informació del parc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Reclamen una actuació urgent per l’antiga Ràdio Liberty

PALS
SOCIETAT

Llançament de petits satèl·lits des de l’aeroport de Lleida-Alguaire

ALGUAIRE
GIRONA

El Tarlà ja volta i Jaume Cruset fa un pregó rimat de les Festes de Primavera

GIRONA
Girona / salt

La Generalitat blindarà dimecres 25 milions per al Campus de Salut del Trueta

SALT / GIRONA
medi ambient

Mascort descarta refer el decret de piscines tot i el rebuig de l’oposició

barcelona
medi ambient

La Paeria avança la campanya de control de mosquits a Lleida

LLEIDA
municipal

Reus distingeix Carme Saldaña i la Confraria Jesús de l’Amargura

REUS
medi ambient

Solsona consumeix massa aigua i també tanca dutxes esportives

SOLSONA
EDUCACIÓ

Projecte innovador europeu amb l’escola Carme Auguet i la UdG

girona