Societat

JOSEP MARIA PUJOL-BUSQUETS

AMO DEL CELLER ALTA ALELLA MIRGIN

“El sector del vi està fent coses molt originals”

“És la constatació que realment el paratge de Vallcirera, a Tiana, és un indret especial”

“Crec que d’aquí a molt poc temps serà pràcticament 100% ecològica”

El celler Alta Alella Mirgin va rebre fa poques setmanes la distinció de paratge qualificat de cava que atorga l’Estat.

Són l’únic celler del Maresme que ha rebut aquesta distinció. Què significa per vostès?
És molt important, perquè el cava sempre havia sigut un producte que es treballava més per mètode que no pas per origen. És la constatació que realment el paratge de Vallcirera, a Tiana, és un indret especial. A nosaltres ens posa a primera línia i ens obliga a estar més atents a la qualitat.
Quins elements s’han tingut en compte per distingir-los?
Han fet una reglamentació molt estricta on tenen a veure les característiques del terreny, les climàtiques o la visualització del mercat internacional. El jurat que ha fet la tria era de molt nivell i molt exigent. Han decidit que el nostre cava Mirgin és un producte de qualitat alta. A Vallcirera hi tenim les varietats de chardonnay i pansa blanca.
En quins projectes es troben embarcats?
Tenim un projecte molt interessant, ja que treballem amb la DO Alella i la DO Cava. En el primer cas, estem buscant vinya perquè el mercat internacional ens demana el producte. En el cas del cava volem passar tots els productes a gran reserva, cosa que significa entrar en el segment més alt d’aquest sector.
I de cara al futur?
Hi ha dues iniciatives importants: la primera és tot el tema de vins naturals. Vam ser el primer cava de l’Estat fet sense sulfits. Això ens ha funcionat molt bé i ara ho hem de seguir fent créixer. L’altre gran repte és una investigació que estem fent en col·laboració amb d’altres cellers del Penedès per deixar que les plantes tornin a reproduir-se a través de la llavor. Això permet buscar que les nostres varietats estiguin naturalment adaptades al canvi climàtic i a les malalties.
Ara que es troben en plena verema, com veu el sector del vi i del cava català?
Catalunya té una altra oportunitat. Ara mateix, en el sector del vi hi ha unes inquietuds molt importants. El públic és molt receptor i la gent valora molt la proximitat. Les qualitats dels productes fets a casa nostra han crescut una barbaritat. Sobretot, en aquest moment, el sector del vi està fent coses molt originals.
Quines són les particularitats de la DO Alella?
És la més petita de Catalunya. Crec que d’aquí a molt poc serà una DO pràcticament 100% ecològica perquè tots els cellers que hi són elaboren algun producte amb aquesta tècnica.
El fet que sigui la DO més petita és un avantatge o un inconvenient?
Per nosaltres és una característica. La DO Alella té uns sistemes de protecció que ens asseguren una continuïtat. Al ser petits, el que hem de tenir és molta personalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a

[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt