Societat

DO TERRA ALTA

ELS IBERS ENS PARLEN

Un viatge en el temps per entendre com vivien els ibers

El llegat dels poblats ibers segueix viu en molts racons de la Terra Alta, on hi ha una gran estima per la cultura vitivinícola. L’extraordinària potència del paisatge de l’àmbit d’aquesta Denominació d’Origen es nota en els seus vins, i en especial en la seva varietat de raïm més coneguda: la garnatxa blanca.

Els ilercavons van ser una tribu ibera que va habitar a la Terra Alta fins al segle VI aC. Podem trobar encara la seva petjada en els diversos jaciments escampats per aquesta comarca. Els dos més rellevants són el de Gandesa i el de Calaceit (ja en territori aragonès).

Us proposem fer una escapada de dos dies a la Terra Alta per fer un viatge en el temps i resseguir sobre el territori els vestigis de la societat ibera i maridar-ho tots amb els vins d’aquesta especial Denominació d’Origen.

Començareu amb una visita als jaciments de Gandesa i Calaceit, on un arqueòleg us desxifrarà allò que amaguen les pedres. Podreu participar en un taller amb artesans i intentar de crear una petita peça artística. El dia l’acabareu amb una visita a un molí d’oli, un bé molt preuat en el temps dels ibers.

L’endemà al matí el dedicareu al vi. L’enòleg d’Altavins us guiarà pel celler i explicarà com elaboren els vins de la seva marca. Coneixereu com usen la garnatxa blanca, que és la varietat més representativa de la Terra Alta, fruit d’unes vinyes de més de 45 anys; i també les garnatxes negres i les carinyenes. En total, a Altavins es produeixen sis vins diferents.

Aquest recorregut serà el preàmbul d’un àpat que tindrà regust iber, atès que degustareu productes de la zona rostits (botifarra, llonganissa i corder) emplatats en una vaixella de ceràmica artesana creada especialment per a aquesta ocasió.

Si voleu més informació podeu consultar el web d’Altavins.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús

Estratègia comercial pionera
PROMOCIÓ INTENSA

Estratègia comercial pionera