Societat

Estats Units

Prop de 30 de morts pel pas del Harvey

Entre 30.000 i 40.000 cases resulten afectades pel temporal

La tempesta toca terra a l’Estat de Louisiana

El pas de la tempesta tropical Harvey per la costa de Texas ha deixat més d’una vintena de morts, un balanç que s’espera que augmenti quan els serveis d’emergències s’obrin camí entre les aigües.

El Harvey és l’huracà més potent que arriba als Estats Units des del Katrina, que el 2005 va assolar Nova Orleanas, i a Texas des del 1961.A mesura que es retira, va deixant imatges postapocalíptiques.

Segons les dades recopilades pel diari The Washington Post, almenys 22 persones han mort i The New York Times eleva la xifra a 30. El govern de Texas no ha proporcionat cap relació de víctimes de i són les autoritats municipals les que van confirmant poc a poc el nombre de morts, ferits i desapareguts.

En les últimes hores, les autoritats de l’àrea de Houston, on viuen uns sis milions i mig de persones, han confirmat la mort de sis membres d’una mateixa família el cotxe dels quals va ser arrossegat per l’aigua quan intentaven sortir de la ciutat. Al comtat de Galveston s’han confirmat sis morts relacionades amb el pas de la tempesta.

A més dels danys personals, les primeres estimacions apunten que la tempesta ha afectat entre 30.000 i 40.000 cases a la zona de Houston, algunes de les quals de manera “irreparable”.

Mentrestant, continuen les tasques de rescat i per reforçar les infraestructures. Es vol evitar, entre altres problemes, la ruptura dos embassaments propers a Houston que ja s’han començat a desbordar.

El Centre Nacional d’Huracans (NHC), ha informat aquesta matinada que l’huracà comença a allunyar-se de Houston i es desplaça cap a la frontera entre Texas i Louisiana, l’Estat que més va patir el pas del Katrina, el 2005. El Harvey hi ha tocat terra a l’oest de Cameron.

Els meteoròlegs esperen que el fenomen es vagi debilitant progressivament durant el dia fins convertir-se en una tempesta tropical a la nit. Tot i així, es preveu que deixi grans precipitacions a Louisiana abans de desplaçar-se cap a Arkansas, Tennessee i Missouri, on també podria provocar inundacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT