Societat

VÍCTOR QUINTILLÀ I MAR GÓMEZ

XEF I SOMMELIER DEL RESTAURANT LLUERNA I PREGONERS DE LA FESTA MAJOR DE SANTA COLOMA DE GRAMENET

“Santa Coloma és un referent gastronòmic”

“Fa uns anys ens deien que quedar-nos seria un hàndicap, però treballem moltíssim i emplenem el local cada dia”

“Volem donar les gràcies a molta gent que ens ha ajudat al llarg de la nostra trajectòria”

Reconeguts amb una estrella Michelin des del 2013, els responsables del restaurant Lluerna seran els pregoners d’una ciutat que aposta per la gastronomia per promocionar-se.

Què representa ser pregoners de la festa de la seva ciutat?
[Mar Gómez] És tot un orgull que hagin pensat en nosaltres a la nostra ciutat. [Víctor Quintillà] Simbolitza el bon moment que passa Santa Coloma, que s’ha convertit en un referent gastronòmic i no només per nosaltres.
La gastronomia hi sortirà, al pregó?
[V.Q.] Si ens han escollit com a pregoners és per l’impacte gastronòmic. Parlarem de la ciutat en aquest àmbit i també volem aprofitar l’ocasió per donar les gràcies a molta gent que ens ha ajudat al llarg de la nostra trajectòria. No som on som només pel nostre esforç, molta gent ens ha acompanyat en aquest camí.
Creuen que aquest reconeixement és la recompensa per apostar per Santa Coloma?
[M.G.] Quan vam decidir quedar-nos ho vam fer perquè és la nostra ciutat i volíem viure aquí. Si haguéssim marxat fora, la nostra qualitat de vida hauria estat una altra. [V.Q.] Nosaltres treballem moltíssim i emplenem el local cada dia. Fa uns anys ens deien que quedar-nos a Santa Coloma era un hàndicap, però a Barcelona no a tothom li va bé. A més, la ciutat ens ha donat suport per créixer.
El restaurant Lluerna ha ajudat Santa Coloma a fer promoció gastronòmica?
[V.Q.] Pensem que sí. Nosaltres hem estat la punta de llança, però no hem estat sols. Quan vam obrir, l’any 2001, potser només hi havia tres o quatre restaurants, ara n’hi ha molts més. Hi hem posat el nostre granet de sorra però després tots els que han cregut en la ciutat i han volgut obrir negocis també hi han contribuït. L’estrella Michelin ha fet que des del punt de vista mediàtic es parlés més de Santa Coloma i això és bo per a nosaltres, per als companys i per a la ciutat.
Santa Coloma ha sabut aprofitar bé aquest impuls?
[M.G.] Creiem que s’està sabent aprofitar la tirada per donar una imatge de lloc que fa temps que ha deixat de ser una ciutat dormitori, una imatge amable que serveix per situar-la en el mapa gastronòmic.
I per atraure turisme?
[V.Q.] Els restaurants de Barcelona treballen amb un 80% de públic estranger i en el nostre cas el 90% és de proximitat. Això ens permet fer una aposta gastronòmica més arriscada, més de la terra. [M.G.] Les fronteres estan cada cop més difuminades. Hi ha gent de fora que no sap que Santa Coloma ja no és Barcelona.
Aquest any han estrenat local. A què respon el canvi?
[V.Q.] Dintre dels restaurants amb estrella Michelin estàvem en la gamma baixa de confort en un local petit i amb pocs recursos. No ens vèiem 25 anys més en aquell local i vam fer el canvi però sense moure’ns de Santa Coloma.
L’objectiu és mantenir l’estrella Michelin?
[M.G.] L’objectiu és seguir treballant, que el client surti content i vulgui tornar. Si mantenim l’estrella, millor, però la prioritat són els clients.
L’aposta per la gastronomia de qualitat amb productes de proximitat i de temporada és la mateixa?
[V.Q.] Ser a tocar del Maresme ens fa tenir molts proveïdors que són pagesos que no serveixen a Barcelona però que venir aquí ho troben més proper. També per això ens hem quedat.
Quina relació tenen amb el campus universitari?
[V.Q.] Jo soc professor associat i hem col·laborat en l’elaboració d’un estudi sobre la millor manera de salar els aliments. Intentem conèixer totes les tècniques i aplicar a cada producte la que li va millor.
El Lluerna tindrà aviat un germà petit.
[V.Q.] Si vam marxar de l’antic local és perquè volíem tenir dos espais, el restaurant i un gastrobar amb entrades independents per fer dues ofertes gastronòmiques complementàries, la que ja fem i una altra més informal, que obrirà de cara a l’octubre.
Tornen a posar-li nom de peix.
[V.Q.] Sí, es dirà Verat. Fem cuina mediterrània i sempre tirem més cap al mar. [M.G.] També volíem jugar amb la semblança entre les paraules verat i barat.
Ara que ja han trobat el que buscaven, hi faran arrels?
[V.Q.] Si aconseguim que les dues propostes funcionin bé, en tenim més que de sobres. Anirem de mica en mica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Segueixen les retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES